Užfiksuotas gerokai greitį viršijęs automobilis

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, kovo 29 – balandžio 4 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (toliau – KET). Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 800 greičio viršijimo atvejų.

Ketvirtadienį, balandžio 1 d., apie 16.20 val. Kėdainių rajone, kelyje Panevėžys-Aristava-Sitkūnai, užfiksuotas gerokai greitį viršijęs automobilis „Volvo V90“, kuris vietoje nustatytų 90 km/val, važiavo 151 km/val greičiu. Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Šeštadienį, balandžio 3 d., gerokai popiet, Kauno r., kelyje Kaunas-Marijampolė-Suvalkai, užfiksuoti dar du  greitesni rekordininkai,  kurie kelyje, esant nustatytam maksimaliam 90 km/val greičiui, praskriejo 184 km/val ir 161 km/val greičiu. Abiems vairuotojams automatiniu būdu suformuoti ir išsiųsti protokolai su administraciniu nurodymu. 

Savaitės pradžioje, pirmadienį, apie 12.00 val. Kauno r., A1 kelyje, vilkiką „Renault“ vairavo neblaivus vyras (gim. 1961 m.). Vairuotojas pareigūnams prisipažino iš vakaro visą dieną vartojęs stiprų alkoholį,  o rytojaus dieną sėdęs prie vilkiko vairo. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,59 prom. ir pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tą pačią dieną, kiek vėliau, Kauno r., Juragių k., pareigūnai sustabdė dar vieną vyrą (gim. 1990 m.), kuris neblaivus vairavo dviratį. Jam nustatytas lengvas girtumas – 1,05 prom. 

Visą šventinį savaitgalį, balandžio 2-5 dienomis, Kauno mieste ir rajone, taip pat Jonavos rajone buvo vykdoma papildoma policinė priemonė, skirta neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų kontrolę bei kitiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti. Per keturias dienas pareigūnai patikrino beveik 4 tūkst. transporto priemonių, išaiškino 14 neblaivių vairuotojų. Visiems neblaiviems vairuotojams nustatytas lengvas girtumas, tarp jų ir dviems vilkikų vairuotojams (0,18 prom. ir 0,35 prom.), vienas vairuotojas teigė alkoholio vartojęs vos prieš 3 valandas ir gailėjosi savo sprendimo sėsti prie vairo išgėrus. Priemonės metu nustatyti 5 beteisiai vairuotojai, taip pat 3 administracinio nusižengimo protokolai surašyti ir pėstiesiems, tamsiu paros metu neapšviestu keliu ėjusiems be atšvaitų. Fiksuoti ir kiti pavieniai KET pažeidimai, kai buvo vairuojama transporto priemones be privalomos techninės apžiūros, privalomo civilinės atsakomybės draudimo ar nustatyta tvarka neįregistruotus automobilius.

Patikrinimai tęsėsi ir šįryt – iki pietų Kauno mieste ir rajone policijos pareigūnai patikrino dar  apie 3700 vairuotojų blaivumą, vienas vairuotojas buvo neblaivus (1,12 prom.). Išaiškintas ir vienas beteisis vairuotojas bei keletas kitų pavienių KET pažeidimų. 

Taip pat šiandien, minint Saugaus eismo dieną, Kauno mieste Kelių patrulių kuopos pareigūnai vykdė papildomą prevencinę priemonę, ypatingą dėmesį skiriant pėsčiųjų kontrolei reguliuojamose pėsčiųjų perėjose ir judriose miesto gatvėse. Pareigūnai stebėjo, kaip pėstieji laikosi Kelių eismo taisyklių, ar vadovaujasi šviesoforo signalais bei ar laikosi KET eidami per gatvę pėsčiųjų perėjose ir atkarpose, kur nėra įrengti pėsčiųjų takai, šaligatviai. 

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 17 neblaivių vairuotojų ir 2 dviratininkus. Dar 15 asmenų vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės, užfiksuoti ir kiti pavieniai Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 3 eismo dalyviai (pernai iki balandžio mėnesio pabaigos – 6), dar 88 sužeisti (pernai – 168). Pareigūnai ragina visus eismo dalyvius laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.224.53.202.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Degė naftos produktų likučiai

Priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai buvo pranešta, kad garažų masyve, UAB "Skongolio transportas, dega vagonėlis.

Begalo skaudus įvykis kelyje. Nepavyko išgelbėti moters gyvybės. 

Lapkričio 9 d. 15:18 val. gelbėjimo tarnyboms buvo pranešta, kad 229 kelyje, važiuojant nuo Josvainių link Cinkiškių, sunkiasvorė transporto ...