Vakcinos nuo COVID-19 ligos labai laukėme

Praėjusią savaitę pirmąja "AstraZeneca" vakcinos doze pasiskiepijusi senjorė, medikė, aktyvi visuomenininkė Irena Leškienė sako, kad skiepytis nuo koronaviruso infekcijos ji labiausiai norėjo ne tik dėl savęs, bet ir dėl anūko. Mat šį balandį ji ketina dalyvauti savo anūko 18-os metų gimtadienio šventėje ir jaustis saugi. Šį pirmadienį "AstraZeneca“ vakcina pasiskiepijo ir jos vyras Gvidonas.

Ar buvo kilę abejonių – skiepytis ar nesiskiepyti?

Nebuvo kilę nė mažiausios abejonės, gavusi kvietimą skiepytis, iš karto sutikau. Mes šios vakcinos abu su vyru labai laukėme.

Ar buvo skirtumas, kokia vakcina skiepytis?

Pasirodžius „Pfizer-BioNTech“ gamintojo vakcinai, galvojau, kad norėsiu skiepytis tik šita vakcina. Tačiau pasirodžius ,,AstraZeneca“ vakcinai, skaičiau apie ją nemažai rimtos mokslinės bei populiariosios literatūros ir tai, ką mūsų šalies specialistai rašė ir teberašo. Šiandien galiu pasakyti, kad esu laiminga pasiskiepijusi ,,AstraZeneca“ vakcina. Viešoje erdvėje skelbiamomis ,,pasakomis“ apie šią vakciną aš netikiu, kadangi esu medikė, o buvusių medikų nebūna, medicininius pagrindus turiu, nors čia ne mano specialybė, bet skaitydama suprantu ir atsirenku, kokia informacija galima remtis, o kur tik populiariai išsakyta nuomonė. Žmonės kažkodėl bijo šios vakcinos dėl pašalinių reiškinių. Bet tai nėra pašaliniai reiškiniai, kas žmonėms gali pasireikšti pasiskiepijus. Tai galvos skausmas, pakilusi temperatūra ir t. t.  Tai yra tik organizmo reakcija į tą skiepą. Tiesą sakant, ir aš bijojau, kad po pirmojo skiepo neištiktų baisūs skausmai ar pan. Galėjo būti alerginių reakcijų, nes nežinai, kam gali būti alergiškas. Bet ką darysi, kito kelio nėra. Aš tikiu šios vakcinos saugumu, nes domėjausi jos gamybos procesu.

Ar pajutot bent kokį šalutinį poveikį?

Kol kas jokios reakcijos mano organizmas nepajuto. Net paties dūrio nejaučiau skiepijimo metu. Gal dėl to, kad pasiskiepijusi ramiai pasėdėjau 15 min. ir palaukiau. Po skiepo liepiau pasėdėti ir vyrui. Noriu pasidžiaugti ir padėkoti, kad poliklinikoje labai gražiai organizuotas skiepijimas. Viskas vyksta labai ramiai. Labai malonios slaugytojos, labai gerai viską paaiškina – kur eiti, kur pasirašyti. Dar pasiklausiau jų, kas man rūpi apie skiepus, ir jos man labai gražiai ir ramiai viską išaiškino. Praktiškai po 2‒3 savaičių po pirmojo skiepo gali jau būti antikūnų. Būtinai darysiuosi testą, kad žinočiau, ar jau galiu susitikti su šeima, ar dar turime sėdėti namuose. O mes su vyru ketiname vykti sveikinti anūko su jo 18-uoju gimtadieniu, todėl mums rūpėjo žinoti, ar po pirmojo skiepo jau turėsime imunitetą. Mes nesimatėme su juo nuo praėjusių metų liepos mėnesio, labai pasiilgome. Liūdna prisiminti, kad vasario pradžioje nuo COVID-19 ligos palaidojau savo seserį. Koronavirusas jai smogė pačia baisiausia ligos eiga ir ji neišgyveno. Todėl iš arti pamačiusi, kokia ši liga negailestinga, visus raginu tik skiepytis.

Asta Raicevičienė, VšĮ Kėdainių PSPC atstovė viešiesiems ryšiams

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.191.46.36.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip apskaičiuoti krovinių draudimo kainą?

Partnerio turinys

Krovinio draudimo kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių, įskaitant krovinio vertę ir tipą. Krovinio vertė yra esminis veiksnys, lem...

Kaip prailginti starterio tarnavimo laiką?

Partnerio turinys

Starteris yra svarbus automobilio uždegimo sistemos komponentas, atsakingas už variklio apvertimą ir transporto priemonės užvedimą. Jį maitina ...