Sraigtiniai kompresoriai: į ką atsižvelgti prieš perkant?

Kompresorius - tai prietaisas, kuris gali būti naudingas buityje, nors labiau tikėtina, kad jo naudojimas pasiteisins pramonėje, kur prietaiso parametrai ir jo galia pravers kasdienėse sąlygose ir darbuose.

Reklama

Iš rinkoje esančių kompresorių, pavyzdžiui, internetinėje parduotuvėje kompresoriucentras.lt, labiausiai paplitę stūmokliniai, sraigtiniai ir mentiniai kompresoriai, o jų skirstymą lemia mechanizmų, atsakingų už oro srautą, tipas. Pavyzdžiui, automobilių dirbtuvių aplinkoje geriausia investicija – sraigtinis kompresorius, kuris dėl savo gausaus pritaikymo gali pagerinti darbą šiame sektoriuje ir patenkinti mechanikų poreikius. Tačiau į ką atkreipti dėmesį perkant sraigtinį kompresorių?

Į ką atkreipti dėmesį planuojant įsigyti sraigtinį kompresorių?

Komponentų išdėstymas ir pačių kompresorių dizainas daug ką pasako vienas apie kitą, todėl verta atkreipti dėmesį į kompresorių parametrus, kad būtumėte tikri dėl puikiai pasirinkto gaminio, kuris bus naudingas ir funkcionalus. Tarp elementų, kurie turėtų sudominti potencialų pirkėją, yra šie:

Bako talpa - tai sklandaus kompresoriaus veikimo rodiklis, nes jis užtikrina, kad slėgis nesumažėtų. Buitinėmis sąlygomis, kai nereikia profesionalios įrangos ir ji naudojama tik retkarčiais atliekant remonto darbus, pakaks 25 l bako talpos. Tačiau pramoninėmis sąlygomis reikia naudoti profesionalią įrangą, nes jos veikimas yra nepertraukiamas ir per dieną trunka po kelias valandas. Todėl 150 ir 200 l talpos kompresorių talpos vertė bus tinkama.

Kompresoriaus slėgis yra labai svarbus ir suteikia juntamą galią, kuri gali padėti arba trukdyti darbui. Ypač dirbtuvių prekyboje reikalaujama, kad įrenginio veikimas būtų efektyvus, o jo slėgis padėtų atlikti įvairius automobilių mechanikos darbus. Todėl nėra ko žiūrėti į 6-10 barų vertės kompresorius, nes jie puikiai atliks atsitiktinio ratų pumpavimo namuose darbą. Profesionalių pramoninių kompresorių vertės turėtų būti didesnės nei 10 barų. Populiariausi yra tie, kurių vertės yra 13 ir 15 barų.

Reklama

Mašinos našumas taip pat yra pagrindinis elementas, galintis turėti didelės įtakos įmonės darbo kokybei. Kuo didesnė šio parametro vertė, tuo tiksliau, efektyviau ir ilgiau veikia įrenginys. Kompresoriaus našumas turėtų atitikti gamybos įrenginio poreikius ir būti susijęs su jo darbiniu slėgiu. Tai labai svarbu ir įmonės ekonominėje zonoje, nes netinkamai parinktas kompresorius prisideda prie per didelio elektros energijos suvartojimo, o jo aptarnavimas brangiai kainuoja. Netinkamas kompresoriaus tipas gali pasirodyti nesuderinamas su pramonine įranga, o tai įmonei atneša didelių nuostolių.

Užsakymo nr.
24/03/25/12

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.144.253.161.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip apskaičiuoti krovinių draudimo kainą?

Partnerio turinys

Krovinio draudimo kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių, įskaitant krovinio vertę ir tipą. Krovinio vertė yra esminis veiksnys, lem...

Kaip prailginti starterio tarnavimo laiką?

Partnerio turinys

Starteris yra svarbus automobilio uždegimo sistemos komponentas, atsakingas už variklio apvertimą ir transporto priemonės užvedimą. Jį maitina ...