Sporto paslaugoms siūloma taikyti lengvatinį 9 proc. PVM tarifą

Tokį pasiūlymą Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisoms įregistravo Seimo Darbo partijos frakcijos nariai Viktoras Fiodorovas, Ieva Kačinskaitė-Urbonienė, Vigilijus Jukna, Valentinas Bukauskas, Andrius Mazuronis, Aidas Gedvilas, Artūras Skardžius ir Vaida Giraitytė.

„Sutinku, kad sumažintas PVM iš esmės neišgelbės marinamo sporto sektoriaus, ypač, kai sporto sritis yra uždaryta. Tai tik pradžia. Sporto klubai užsidaryti nusprendė ne patys, tai Vyriausybės sprendimas, todėl būtina kuo greičiau rasti mechanizmą, kaip kompensuoti nuostolius. Ir mūsų įregistruotas pasiūlymas dėl PVM keitimo čia yra tik viena iš sudedamųjų“, – sako Seimo narys V. Fiodorovas.

Seimo „darbiečiai“ tikisi, kad siūloma lengvata padėtų sporto paslaugas teikiančiam verslui sušvelninti neigiamus ekonominius pandemijos ir karantino padarinius bei tikėtis spartesnio atsigavimo situacijai normalizavusis.

Pasiūlymo autorių teigimu, dėl pandemijos apribojimų jau nuo rudens dirbti negalintys sporto klubai skaičiuoja milijoninius nuostolius ir skambina pavojaus varpais – šiame sektoriuje veikiančių įmonių pajamos kritusios 90 proc., o kai kuriais atvejais ir 100 proc., prognozuojama artėjanti bankrotų banga.

V. Fiodorovas pastebi, kad kiekvieną savaitę Vyriausybei svarstant karantino suvaržymų mažinimo galimybes sporto klubų veiklos klausimai ignoruojami, o Finansų, Ekonomikos ir inovacijų, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos klausimą stumdo viena nuo kitos.

„Sektorius, atrodo, yra „niekieno“ ministerijos kompetencija. Taip delsiant šie verslai gali žlugti, ir jei paramos nesuteiksime dabar, valstybei tai kainuos labai brangiai vėliau.

Sporto sritis dabar artėja prie lūžio taško, po kurio kelio atgal nebus. Pavyzdžių jau turime ne vieną. Sporto klubą Vilniuje uždarė Žydrūnas Savickas. Užsidaro kiti sporto verslai. Jei ši sritis bus ignoruojama, netrukus prasidės didesnė bankrotų banga. Šiai sričiai skubios pagalbos reikia čia ir dabar“, – reziumuoja Seimo narys V. Fiodorovas.

Seimo narė I. Kačinskaitė-Urbonienė sako, kad ne tik viešbučiai, restoranai, sporto klubai ir kitos paslaugos labai nukentėjo šios pandemijos metu. „Todėl diskutuojame ir svarstome galimybę įregistruoti dar vieną pasiūlymą dėl laikino PVM sumažinimo kultūros, laisvalaikio paslaugoms, kurių kontaktinė veikla iki šiol taip pat visiškai uždrausta“, – teigia Seimo švietimo ir mokslo komiteto narė I. Kačinskaitė-Urbonienė.

Jadvyga Bieliavska (ELTA)

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.21.231.245.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip apskaičiuoti krovinių draudimo kainą?

Partnerio turinys

Krovinio draudimo kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių, įskaitant krovinio vertę ir tipą. Krovinio vertė yra esminis veiksnys, lem...

Kaip prailginti starterio tarnavimo laiką?

Partnerio turinys

Starteris yra svarbus automobilio uždegimo sistemos komponentas, atsakingas už variklio apvertimą ir transporto priemonės užvedimą. Jį maitina ...