Projektas. Mėnuo su tarybos nare Indre Fiodorova

Kėdainių rajono savivaldybės tarybos narė INDRĖ FIODOROVA
Nuomonė

Prieš du metus Kėdainiuose prisiekė 2019-2023 metų kadencijos tarybos nariai. Prie šios kadencijos sudėties aš prisijungiau tik 2020 m. vasario 28 d. Galiu pasakyti, kad laikas skrieja kosminiu greičiu, o jo skaičiuoti tiesiog nespėjau. Vienas po kito vyksta tarybos, komitetų, komisijų, frakcijos posėdžiai, pasitarimai, susitikimai su meru, administracija, jos darbuotojais, gyventojais (jie net ir karantino laikotarpiu nebuvo nutrūkę tik vyko kiek kitokiu būtų, o esant būtinybei ir saugiai susitinkant), kėdainiečių problemų sprendimas, idėjų generavimas, pasiūlymų, prašymų ruošimas - viskas turi tilpti į mėnesį, savaitę, dieną... ir telpa. 

Kėdainiuose gyvenimas žengia pirmyn - kvartalinė renovacija, investiciniai projektai, kurie sėkmingai įgyvendinami (Kėdainių kultūros centras, šviesioji gimnazija, centrinis miesto stadionas, Krakių kultūros centras ir kt.) Nuo 2020 m. lapkričio mėnesio rajono mokiniai į mokyklas važiavo/važiuotų nemokamai. Ir kt.

Džiaugiuosi, kad sulaukėm Dangiras Kačinskas Vygantas Vanagas palaikymo ir į 2021 m. biudžetą pirmą kartą buvo įtrauktos net kelios eilutės,  kurios yra skirtos viešųjų erdvių priežiūrai, jų atnaujinimui. (Jau įrengtoms erdvėms prižiūrėti, o ne naujoms įrengti). Vien pastatyti neužtenka - juk savaime aišku, kad jei tai padarėme - turime skirti lėšų turtui ir išlaikyti.

Pasiūlymas, kuris buvo pateiktas Strateginio planavimo komisijai ir sulaukė palaikymo - ,,Dalyvaujamasis biudžetas". Nemažai apie jį jau kalbėjau, bet trumpai - numatytos lėšos finansuoti kėdainiečių idėjoms. Šis pasiūlymas taip pasistūmėjo, kad dirbant mero sudarytoje darbo grupėje jau dabar turime paruošę tvarkos aprašą ir jau kitais metais bus įgyvendintos tos kėdainiečių svajonės, kurias palaikys dauguma miesto ar rajono gyventojų. 

Savivaldybės administracijai pateiktas pasiūlymas Kėdainiuose/ Kėdainių rajone įrengti gyvūnų (augintinių) kapines. Šiuo metu Kėdainių rajono savivaldybės administracija atlieka visus parengiamuosius darbus, pagal teisės aktų reikalavimus, ir teiksime Kėdainių rajono savivaldybės tarybai sprendimo projektus dėl pritarimo steigti gyvūnų augintinių kapines Kėdainių rajono savivaldybėje bei patvirtinti gyvūnų augintinių kapinių priežiūros organizavimo tvarkos aprašą.

Jūs tikriausiai įsivaizduojate,  kiek dar savivaldoje ,,neišspręstų" reikalų - gal taip vaizdžiai galėčiau pasakyti. 

- Sveikatos įstaigos.

- Švietimas.

- Mokyklų stadionai.

- Keliai.

- Pandeminė situacija, kuri ženkliai atsiliepė ir biudžetui.

- Vakcinacija.

- Gydytojų trūkumas.

- Mokytojų motyvacinė sistemą

- Jaunimas. 

- ir dar ,,N" visko.

Gyventojų prašymai - kiekvieną dieną. 

Džiaugiuosi, kad apie 95 proc. kėdainiečių prašymų baigėsi laimingai  Kartu radome sprendimus, alternatyvas, atsakymus. Labiausiai gaila tada, kai negali nieko pakeisti dėl šiuo metu galiojančių įstatymų, nors problema ir  būna reali.

Daug visko galėčiau dar rašyti...Šiandien noriu pasveikinti kolegas įpusėjus savo kadenciją ir linkiu darnaus likusio darbo visiems kartu. 

ĮDOMU!

Džiaugiuosi, kad esate drąsūs, pastabūs, reiklūs. Nuoširdžiai noriu, kad kuo daugiau kėdainiečių pamatytų Tarybos nario darbą iš arti, o ne tik iš socialinių burbulų, savų tiesų ir tt.

TAD kviečiu Jus dalyvauti projekte ir mėnesį laiko praleisti kartu su manimi! 

Nuo moksleivio IKI...  

Lauksiu visų norinčių, rašykite man: indre.fiodorova@gmail.com

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.140.242.165.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip apskaičiuoti krovinių draudimo kainą?

Partnerio turinys

Krovinio draudimo kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių, įskaitant krovinio vertę ir tipą. Krovinio vertė yra esminis veiksnys, lem...

Kaip prailginti starterio tarnavimo laiką?

Partnerio turinys

Starteris yra svarbus automobilio uždegimo sistemos komponentas, atsakingas už variklio apvertimą ir transporto priemonės užvedimą. Jį maitina ...