Prezidentas: išorinės sienos apsauga – visos ES reikalas

NUOMONĖ:
LR Prezidentas Gitanas Nausėda

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su Europos Vadovų Tarybos (EVT) Pirmininku Charles‘iu Micheliu telefonu aptarė ES atsaką į nelegalios migracijos krizę Lietuvos / ES ir Baltarusijos pasienyje.

Šalies vadovas akcentavo, kad A. Lukašenkos režimas ir toliau naudoja migraciją kaip politinio spaudimo įrankį, grasina ekstremistų atvykimu ir tikslingai nukreipia nelegalius migrantus prie Lietuvos / ES ir Baltarusijos sienos.  Prezidentas atkreipė EVT Pirmininko dėmesį į tai, kad Lietuvos ir Baltarusijos sieną kertančių migrantų skaičius eksponentiškai auga – per pastarąsias dvi dienas ją kirto daugiau nei 500 nelegalių migrantų, o nuo metų pradžios – beveik 4 tūkst.

Vadovai sutarė, kad  režimo vykdomi veiksmai turi būti vertinami kaip hibridinė ataka, nukreipta ne tik prieš Lietuvą, bet prieš visą ES, todėl turi būti panaudoti visi ES diplomatiniai pajėgumai ir nukreiptos visų ES šalių narių pastangos ES / Lietuvos ir Baltarusijos sienos apsaugai stiprinti.

Prezidentas išsakė Lietuvai šiuo metu reikalingos skubios pagalbos iš ES poreikius – papildomų žmogiškųjų  ir finansinių išteklių, ES tarpininkavimo repatrijuojant migrantus, užtvaros pasienyje įrengimui reikalingų išteklių ir įrangos.

„Europos Sąjungos išorinės sienos apsauga – visos ES reikalas. Solidari Europos reakcija turi būti greita“, – pokalbio metu sakė Prezidentas. Jis padėkojo EVT pirmininkui už ES diplomatinių svertų įgalinimą, kalbantis su migracijos kilmės šalimis ir suteikiant Lietuvai ES finansinę paramą fizinio barjero pasienyje su Baltarusija įrengimui.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.221.112.220.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip apskaičiuoti krovinių draudimo kainą?

Partnerio turinys

Krovinio draudimo kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių, įskaitant krovinio vertę ir tipą. Krovinio vertė yra esminis veiksnys, lem...

Kaip prailginti starterio tarnavimo laiką?

Partnerio turinys

Starteris yra svarbus automobilio uždegimo sistemos komponentas, atsakingas už variklio apvertimą ir transporto priemonės užvedimą. Jį maitina ...