NUOMONĖ. Indrė Fiodorova: Jaunimo reikalų taryba Kėdainiuose prarado ryšį su jaunimu

Jaunimo reikalų taryba Kėdainiuose prarado ryšį su jaunimu ir su jaunimu dirbančiomis organizacijomis. Rimtas signalas, kuris reikalauja skubių sprendimų.

Paskutinių dienų naujiena mane tikrai šokiravo ir labai nuliūdino, o galvoje garsiai vis dar dūzgia visas minčių spiečius. Tai kas įvyko yra labai rimtas pavojaus signalas, į kurį mes privalome reaguoti labai greitai. P.s. Rytoj šį klausimą aptarsiu su rajono meru Valentinas Tamulis.

Kėdainių rajono savivaldybės Jaunimo reikalų taryba kiekvienais metais skelbia jaunimo iniciatyvų projektų finansavimo konkursą. Eilę metų šis ,,įvykis” būdavo ypatingai svarbus, nes būdavo galimybė parašius projektines veiklas, jas apsigynus gauti finansavimą JAUNIMO INIACIATYVOMS įgyvendinti mieste ir rajone. Jaunimo organizacijos labai laukdavo, atsakingai ruošdavo projektus, teikdavo, o lėšų pagal poreikį net neužtekdavo!! Todėl jau kelis metus KR Jaunimo reikalų taryba teikdavo prašymus merams, administracijos direktoriams ir rajono biudžete lėšos, skirtos jaunimui, palaipsniui vis augo.

Kas įvyko dabar? Savivaldybės vadovų norai geri, lėšos skirtos, visi ,,įrankiai” savivaldybės duoti, bet paskelbtas konkursas nesulaukė nei vienos paraiškos!!!! Tai juk puikiai iliustruoja, kaip dirba Jaunimo reikalų taryba, koks ryšys yra sukurtas tarp jaunimo, organizacijų ir kaip jos ,,pulsuoja”. Manau, kad buvo padaryta daug klaidų.

Dirbti su jaunimu tikrai nėra paprasta, sakyčiau, kad net labai sudėtinga. Turi juo gyventi, girdėti, padėti, konsultuoti ir daug daug visko. Mano nuomone, Jaunimo reikalų taryba yra ypatingai svarbus įrankis jiems sėkmingai veikti rajone. Jei juos išgirsime, susidraugausime, nereiks kalbėti apie nemotyvuotą jaunimą, kuriam nieko nereikia. Jūs patikėkite, kiek jaunimui, paaugliams reikia, kiek jie visko nori. Šią vasarą kaip niekad daug gavau prašymų padėti įgyvendinti iniciatyvų. Tik spėk.

☝️Dar noriu pabrėžti, kad rajone turime Jaunimo reikalų koordinatorę, kuri tiesiogiai dieną iš dienos turi dirbti su jaunimu ir su jaunimo organozacijomis. Ne kartą kreipiausi klausdama, kodėl konkursas ilgą laiką yra neskelbiamas (nes jaunimas išdrįsdavo klausti, kodėl situacija pasikeitė, o atsakymus reikdavo rasti.) Atsakymai koordinatorės neįtikino visiškai ir net labai piktindavo. Matau neveiklumą. Turiu tikrai daug kritikos, kuriai galbūt čia ne pati tinkamiausia vieta. Man rūpi sprendimai.

Su nekantrumu laukiu rudens, turiu didelių planų ir baigiu ruošti iniciatyvą, kuri tikiuosi įtrauks jaunimą garsiai kalbėti, diskutuoti ir kurti. Kad pats jaunimas padiktuos liniją, kryptį jaunimo sferoje, kuria turi eiti Kėdainiai. Kad jaunimo reikalų taryba jiems taps traukos centru ir didžiausia pagalba, geriausiu draugu.

Per vasarą su aktyviu jaunimu Kėdainiuose išgryninom ir teiksime net kelis pasiūlymus Kėdainių rajono tarybai.

Noriu tikėti, kad Jaunimo reikalų taryba jau šiomis dienomis skubiai susirinks į posėdį, išanalizuos susidariusią situaciją, pateiks atsakymus ir priims skubius sprendimus.

Sėkmės. Nuoširdžiai noriu, kad jokių žingsnių atgal nebūtų. Tik pirmyn! 

Indrė Fiodorova

Kėdainių rajono savivaldybės tarybos narė
Šis tekstas - asmeninė autoriaus  nuomonė. Kėdainietis.lt rubrikoje ,,Nuomonės“  publikuojamos politinės ar kitos tematikos nuomonės, už kurias portalo redakcija neatsako.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.118.140.108.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip apskaičiuoti krovinių draudimo kainą?

Partnerio turinys

Krovinio draudimo kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių, įskaitant krovinio vertę ir tipą. Krovinio vertė yra esminis veiksnys, lem...

Kaip prailginti starterio tarnavimo laiką?

Partnerio turinys

Starteris yra svarbus automobilio uždegimo sistemos komponentas, atsakingas už variklio apvertimą ir transporto priemonės užvedimą. Jį maitina ...