Nuo naujųjų metų Lietuvoje MMA gali siekti 750 Eur, bet perkamoji galia bus daug mažesnė

Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlamento narys Viktoras Uspaskich video reportaže socialiniame tinkle Facebook kalbėjo apie ekonomikos iššūkius, infliacijos padarinius ir pandemijos valdymą. Jis taip pat paatviravo, ar ketina turėti daugiau vaikų bei atskleidė pikantiškus filmavimosi televizijoje užkulisius.

Artimiausiu metu V. Uspaskich pradės viešinti savo darbus, kurie įrodo, jog programa, su kuria politikas ėjo į Europos Parlamento rinkimus, beveik įgyvendinta.

Vienas tikslų – pasiekti, kad minimalus atlyginimas Lietuvoje siektų 750 Eur, sulaukė Europos Komisijos pritarimo. V. Uspaskich teikta rezoliucija – minimalaus atlyginimo didinimo pradžia, nes dabar  sprendimą turi priimti Lietuvos Vyriausybė.

„Nuo Naujųjų metų Lietuvoje minimalus atlyginimas sieks beveik 750 Eur. Bet tų padidėjusių atlyginimų perkamoji galia bus daug mažesnė, nei ji buvo prieš dvejus metus. Ir taip yra dėl nekompetentingos valdžios. Ne tik šios, bet ir prieš tai buvusios S. Skvernelio valdžios, ir dirbtinai sukeltos infliacijos“, - teigia Darbo partijos pirmininkas. 

Anot jo, žmonės metai iš metų renka tuos pačius, todėl ir pokyčių tikėtis negali. Štai ir dabar kylantys V. Blinkevičiūtės reitingai stebina, juk tai žmogus, partija, kuri ilgiausiai buvo valdžioje. 

„Tai pamoka, kurios žmonės niekaip nesugeba išmokti. Jeigu manote, kad vieną kartą išrinkote ir jie nepadarė, tai padarys išrinkti antrą kartą – ne, jie darys tą patį blogai. Ir juos renka trečią, ketvirtą kartą, paskui kažkam nusibosta ir išvis neina balsuoti, tada jiems šaliai valdyti reikia dar mažiau balsų. Tas, kuris neina balsuoti, galvodamas, kad bus tas pats – padeda, kad būtų taip pat blogai“, - sako politikas. 

V. Uspaskich pasisako už privalomą balsavimą rinkimuose, nes tai – kiekvieno žmogaus pilietinė pareiga, o norintys pakeisti valdžią turi tai daryti teisėtais metodais, nes riaušės – ne išeitis. Dabartinė valdžia, pasak jo, yra nėjusių balsuoti nuopelnas, nes konservatorių rinkėjų yra išties nedaug.

Jis taip pat išsakė savo nuomonę apie galimą Premjerės Ingridos Šimonytės atstatydinimą ir to pasekmes bei selektyvią užsienio politiką, kuri Lietuvai jau pakenkė. „Būdamas Premjeru aš elgčiausi visiškai kitaip. Mano sprendimai būtų kardinaliai priešingi“.

Politiko nuomone, dalyti neuždirbtus pinigus – nesunku, tačiau tai – jokiu būdu ne išeitis. O tam tikroms politinėms jėgoms tai kelia reitingus.

Kalbėdamas apie pandemijos valdymą V. Uspaskich atkreipė dėmesį į kitų šalių patirtis bei sprendimus bei negailėjo kritikos valdantiesiems.

„Po šios Vyriausybės sprendimų Lietuva turi blogiausią epidemiologinę situaciją Europos Sąjungoje. Esame antri pagal perteklinių mirčių skaičių ES ir septinti visame pasaulyje. Ir valdžia vis tiek ignoruoja pasaulinę praktiką. Kodėl turime tiek daug hospitalizuotų dėl COVID-19 pacientų? Negi mes esame labiau serganti tauta nei suomiai, estai ir t.t? Ne, kaltas kvailas valdymas“, - stebisi politikas. Jis taip pat pasigenda skiepų garantijos, anot jo, žmonės turi būti tikri, kad vakcina jiems nepakenks.

Atsakinėdamas į žiūrovų klausimus Europos Parlamento narys išsakė savo nuomonę apie homoseksualių porų norą tuoktis ir kurti šeimas. Jis paatviravo apie savo vaikystę, kai supo ne materialūs dalykai, o vertybiniai, kas yra kur kas svarbiau.

„Ant stalo kartais ir po dvi dienas nebūdavo nė gabalėlio duonos, bet galvoje, širdyje turėdavome kitokias, fundamentalias vertybes. Todėl esu linkęs laikytis tų vertybių, kurių pagrindu gyvena visa planeta“, - atvirauja V. Uspaskich

Visą laidos įrašą galite žiūrėti čia https://www.facebook.com/viktorasuspaskich/videos/589162872126045/

Partnerio turinys

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.144.42.196.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip apskaičiuoti krovinių draudimo kainą?

Partnerio turinys

Krovinio draudimo kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių, įskaitant krovinio vertę ir tipą. Krovinio vertė yra esminis veiksnys, lem...

Kaip prailginti starterio tarnavimo laiką?

Partnerio turinys

Starteris yra svarbus automobilio uždegimo sistemos komponentas, atsakingas už variklio apvertimą ir transporto priemonės užvedimą. Jį maitina ...