Kėdainiečių parama iškeliauja į Melitopolį

Kėdainių rajono savivaldybė nusprendė skubiai skirti 50 tūkst. Eur siekiančią finansinę paramą Ukrainos miestui Melitopoliui. Taip pat savivaldybėje jau dirba sudaryta speciali darbo grupė, kuri padeda atvykusiems, atvykstantiems iš šios šalies pabėgėliams.

Pasak Darbo partijos frakcijos Kėdainių rajono savivaldybės taryboje narės Indrės Fiodorovos, šie sprendimai įrodo, kad vasario 25–ąją rajono tarybos priimta rezoliucija, kuria reiškiamas solidarumas su Ukraina ir jos žmonėmis, nėra tik eilinis dokumentas.

„Džiaugiuosi, kad rajono savivaldybės vadovybė išgirdo mūsų raginimus kuo skubiau sušaukti neeilinį tarybos posėdį ir spręsti su Ukraina susijusius klausimus. Buvome vieningi – Kėdainių miesto partneriui Ukrainoje Melitopoliui skirdami 50 tūkst. eurų. Situacija ten išties sudėtinga, prieš kelias dienas šio miesto meras Ivanas Fiodorovas paskelbė, kad miestas atsidūrė ant humanitarinės katastrofos slenksčio. Tikiu, kad ši, visų kėdainiečių, parama padės ukrainiečiams“, - sako I. Fiodorova.

Kėdainių savivaldybę pasiekė ir Melitopolio mero pavaduotojo Michailo Semikino padėka už palaikymą.

Neeilinio tarybos posėdžio metu buvo iškelti dar keli svarbūs klausimai. Vienas iš jų – specialios darbo grupės sudarymas. Paaiškėjo, kad tokia darbo grupė, kuri rūpinasi atvykusių ukrainiečių klausimais ir sėkminga jų integracija į bendruomene, jau yra sudaryta ir nuo šiol bus dar labiau sustiprinta.  Tad nuo šiandien atsiranda tik dar daugiau aiškumo.  Žmonės iškilusiais klausimais gali kreiptis šiais kontaktais: https://www.kedainiai.lt/naujienos/249/svarbi-informacija:9714

„Pastarosiomis dienomis pastebėjome, kad yra ypatingai svarbi betarpiška komunikacija ir vien internete pateikti kontaktų žmonėms neužtenka. Šiuo metu Kėdainiuose su savivaldybės žinia  jau apsigyveno  52 ukrainiečiai, tačiau manome, kad jų yra daugiau, nes dalis pabėgėlių atvyko ir apsigyveno savarankiškai ir savivaldybei apie tai nebuvo pranešta, todėl natūralu, kad kyla nemažai klausimų apie galimybę įsidarbinti, lankyti darželį, mokyklą, gauti medicinos paslaugą bei kita.“, - teigia Dangiras Kačinskas.

Taryboje Indrė Fiodorova taip pat iškėlė klausimą dėl Kėdainių rajono savivaldybės objektų, kuriuose esančias patalpas galima pritaikyti kolektyvinei gyventojų apsaugai. Tokį objektų sąrašą, anot I. Fiodorovos Kėdainių rajono savivaldybė turi patvirtinusi, tačiau kyla vis daugiau klausimų, kiek tie pastatai galėtų būti realiai pritaikyti, kokia jų būklė. 

„Natūralu, kad kyla gyventojams daug klausimų ir, esu įsitikinusi, kvailų klausimų nebūna - nereikia bijoti jų kelti ir ieškoti atsakymų, net jei ir tie atsakymai nebūtų tokie, kurių tikėjomės. Svarbu ne tik turėti kolektyvinės apsaugos objektų sąrašą, būtina jį  išplėsti rajono mastu, bet ir objektus, jų būklę ir pritaikymą įvertinti realiai. Kada, jei ne dabar? Žinojimas saugo ir tikrai nekelia panikos.“, - teigia I. Fiodorova. 

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.118.226.105.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip apskaičiuoti krovinių draudimo kainą?

Partnerio turinys

Krovinio draudimo kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių, įskaitant krovinio vertę ir tipą. Krovinio vertė yra esminis veiksnys, lem...

Kaip prailginti starterio tarnavimo laiką?

Partnerio turinys

Starteris yra svarbus automobilio uždegimo sistemos komponentas, atsakingas už variklio apvertimą ir transporto priemonės užvedimą. Jį maitina ...