Kaip vonios ventiliatorius gali pagerinti jūsų namų oro kokybę?

Efektyvus vėdinimas – tai pagrindinė patalpų apsauga nuo grybelių ir pelėsių, kurie yra ne tik neišvaizdūs, bet ir pavojingi sveikatai. Kiekviename vonios kambaryje yra didelė drėgmės lygio padidėjimo rizika, todėl jame būtina įrengti sistemas, kurios padėtų reguliuoti šį svarbų oro kokybės parametrą.

Reklama

Pirmasis per didelės drėgmės požymis yra kondensatas ant veidrodžio, o tai reiškia, kad ši drėgmė prasiskverbia ir į sienas, grindis bei lubas. Apsauginė priemonė – kuo greičiau jo atsikratyti iš patalpos, o tai įmanoma dėl nedidelių namų vėdinimą palaikančių prietaisų, t.y. ventiliatorių. Plačiau apie modelių pasirinkimą rasite internete.

Neefektyvi ventiliacija – kaip su tuo kovoti?

Vienas iš svarbiausių įrengimų kiekviename mūsų namo kambaryje yra vėdinimo sistema. Todėl vonios kambaryje jo negali trūkti. Ši patalpa yra ypač pažeidžiama dėl įvairių rūšių taršos ir didžiausio vandens garų kiekio ore. Vėdinimo sistema padės atsikratyti perteklinės drėgmės iš patalpos, susidarančios atliekant įprastinę veiklą.

Vandens garų perteklių vonios kambaryje nesunku atpažinti pagal garuojančius langus ir veidrodžius. Be to, patalpoje gali išlikti nemalonus kvapas, neišdžius rankšluosčiai. Dėl nuolatinės drėgmės ore drėgmė gali prasiskverbti į pastato konstrukciją ir taip pažeisti sienas. Vonios sienų būklei įtakos turi ir rizika, kad ant jų paviršių gali atsirasti pelėsių, o tai yra akivaizdžiausias efektyvaus vėdinimo trūkumo požymis. Tai labai svarbios priežastys pasirūpinti tinkama pasenusio oro mainų ir švaraus oro tiekimo į vonios kambarį sistema, t.y., ventiliacija. Todėl natūralią vėdinimo sistemą, pagrįstą gravitaciniu būdu reikėtų praturtinti specialiai vonios kambariams skirtais ventiliatoriais. Jie įrengiami vėdinimo kanale ir jų funkcija yra palaikyti gravitacinę ventiliaciją. Papildomai būtina pasirūpinti ir oro tiekimui naudojamais elementais – tai langų orlaidės ir apatinėje durų dalyje esančios įpjovos ar skylės.

Kurį ventiliatorių turėčiau pasirinkti?

Norint užtikrinti efektyvų vėdinimą, labai svarbu pasirinkti tinkamą ventiliatorių. Renkantis ventiliatorių tam tikram vonios kambariui, turėtumėte atsižvelgti į jo efektyvumą atsižvelgiant į kambario tūrį. Vonios kambario ilgio, pločio ir aukščio apskaičiavimas atsižvelgiant į oro kiekį, kuris turi būti pakeistas per 1 valandą, leis mums nustatyti optimaliausią ventiliatoriaus darbą. Norma tokioms patalpoms kaip vonios kambariai yra 5-8 oro pasikeitimai per valandą. Sumontuoti per didelės galios ventiliatorių bus klaida, nes dėl to bus per greita oro masių cirkuliacija, kurią lydės nemažas ir erzinantis triukšmas.

Užsak. nr. 24/05/23/3

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.146.176.223.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Populiariausi Egipto viešbučiai – kurį pasirinkti?

Partnerio turinys

Viena iš populiariausių krypčių šaltuoju metų sezonu – Egiptas. Šią kryptį renkasi tiek įsimylėjėlių poros, tiek šeimos su vaikais, ti...

Kokie mikrobiologo sukurti produktai išpopuliarėjo visame pasaulyje?

Partnerio turinys

Dr. Ohhira labai daug nuveikė tyrinėdamas rūgščiąsias pieno bakterijas. Po šių tyrimų jis ėmėsi kurti sveikatai naudingų saugių produktus...