Kada granulinis katilas yra tinkamas sprendimas?

Dėl didėjančio aplinkosauginio sąmoningumo ir siekio mažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą vis daugiau žmonių ieško alternatyvių namų šildymo sprendimų. Vienas iš vis labiau populiarėjančių pasirinkimų yra granulinis katilas. Granulės yra ekologiška alternatyva tradiciniam kietajam kurui, pavyzdžiui, anglims ir medienai.

Reklama

Šiame straipsnyje daugiausia dėmesio skirsime klausimui, kada verta investuoti į granulinį katilą. Aprašysime pagrindinius veiksnius, į kuriuos reikia atsižvelgti priimant sprendimą dėl šio tipo šildymo sistemos. 

Kada granulinis katilas yra tinkamas sprendimas?

Atnaujinant esamą šildymo sistemą: jei turite senesnį katilą, kūrenamą anglimis, mazutu ar dujomis, sprendimas įrengti granulinį katilą gali būti patraukli modernizacijos forma. Šio tipo katilas lengvai integruojamas į esamą šildymo sistemą, o jo naudojimas yra naudingas aplinkai ir leidžia sutaupyti lėšų. Daugiau informacijos: zyz24.lt.

Naujo namo statyba: jei statote naują namą, granulinio katilo įrengimas gali būti puikus pasirinkimas. Priėmę šį sprendimą, turite galimybę nuo pat pradžių planuoti granuliniais katilais paremtą šildymo sistemą, todėl nuo pat pastato pamatų galėsite naudotis ekologiško ir efektyvaus šildymo būdo privalumais.

Kai reikia pakeisti pasenusį ir neefektyvų katilą: kai dabartinis katilas pasensta, tampa neefektyvus ir generuoja dideles eksploatacines išlaidas, sprendimas įrengti granulinį katilą gali būti protingas žingsnis. Privalumai: didesnis energijos vartojimo efektyvumas ir ekologiškesnis šildymo būdas.

Sąmoningas ekologiško šildymo siekis: jei poveikio aplinkai mažinimas yra prioritetas, granulinio katilo pasirinkimas gali būti teisingas sprendimas. Granulės yra atsinaujinantis kuras, gaunamas iš sumedėjusių medžiagų, todėl jas deginant susidaro mažiau kenksmingų medžiagų nei deginant tradicinį kurą.

Vietinių granulių šaltinių prieinamumas: prieš nusprendžiant įsirengti granulinį katilą, patartina išsiaiškinti, ar lengvai galima rasti vietinių granulių tiekėjų. Esant vietinių kuro šaltinių, bus lengviau reguliariai apsirūpinti kuru ir palaikyti pastovų jo tiekimą.

Reklama

Taip pat verta apsvarstyti finansinius aspektus, pavyzdžiui, galimas mokesčių lengvatas, galimas subsidijas ar paramos programas ekologiškoms šildymo sistemoms. Prieš priimant sprendimą dėl granulinio katilo įrengimo, rekomenduojame pasikonsultuoti su specialistais, pavyzdžiui, šildymo sistemų montuotojais arba projektuotojais. Tai padės jums tiksliai įvertinti situaciją ir pritaikyti sprendimą prie jūsų individualių poreikių.

Užsak. nr.: 24/05/23/5

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.16.212.245.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Populiariausi Egipto viešbučiai – kurį pasirinkti?

Partnerio turinys

Viena iš populiariausių krypčių šaltuoju metų sezonu – Egiptas. Šią kryptį renkasi tiek įsimylėjėlių poros, tiek šeimos su vaikais, ti...

Kokie mikrobiologo sukurti produktai išpopuliarėjo visame pasaulyje?

Partnerio turinys

Dr. Ohhira labai daug nuveikė tyrinėdamas rūgščiąsias pieno bakterijas. Po šių tyrimų jis ėmėsi kurti sveikatai naudingų saugių produktus...