Elektriniai paspirtukai suaugusiems, kaip pasirinkti?

Partnerio turinys

Dar visai neseniai motoroleris buvo nišinė įranga entuziastams. Tai pakeitė tik elektrinių paspirtukų atsiradimas. Nepaisant to, parduotuvėse vis tiek galima nusipirkti įprastų paspirtukų. Skirtumas tarp elektrinio paspirtuko ir įprasto paspirtuko yra panašus kaip tarp dviračio ir motociklo. Įprastas paspirtukas pradeda važiuoti tik tada, kai jį varome pasitelkę raumenų jėgą, o elektriniame paspirtuke pakanka paspausti viena mygtuką, jog akimirksniu įsibegėtume iki 25 km per valandą greičio. Taigi, kalbant apie greitį ir patogumą, elektrinis paspirtukas tikrai yra geresnis pasirinkimas visur nuolat skubantiems miesto žmonėms. Tad kaip išsirinkti geriausią paspirtuką suaugusiam žmogui? 

Elektrinis paspirtukas suaugusiems - ar tai tikrai geras pasirinkimas?

Dauguma suaugusių žmonių renkasi elektrinius paspirtukus dėl aukščiau aprašytų priežasčių . Iš karto reikia paminėti, kad tai nėra pigi investicija, tačiau paspirtuko siūlomos galimybės paprastai kompensuoja kainą. Ypač žmonėms, kurie anksčiau keliavo į darbą autobusu ar taksi, paspirtuko kaina gali atsipirkti per metus. Trumpai tariant:

- Paspirtuko kaina gali svyruoti nuo maždaug 100 eurų iki kelių tūkstančių eurų;

- Vidutiniškai paspirtukas gali nuvažiuoti nuo 5 iki 30 km;

- Turi elektrinį variklį;

- Turi akumuliatorių, kurį reikia įkrauti tarp važiavimų;

- Paspirtuko svoris gali svyruoti nuo 5 iki 15 kg;

- Paspirtuko galima apkrova yra maždaug nuo 100 iki 120 kg;

- Paspirtukų galima rasti skirtingų spalvų ir formų, kurios atitiks kiekvieno stilių.

Paspirtukas suaugusiems – į ką atkreipti dėmesį perkant?

Šiandien kiekvienoje tiek stacionarioje, tiek elektroninėje parduotuvėje, pavyzdžiui Bikko,  galima rasti kelis, o kartais ir keliolika paspirtukų modelių. Į ką reikia atsižvelgti perkant? Pradėkime nuo nuvažiuojamo atstumo ir paspirtuko išvystomo greičio. Paprasčiau tariant, nuo šių aspektų priklauso, kokį paspirtuką reikės pasirinkti individualiu atveju. Pilnai įkrauto paspirtuko 10 km nuotolis praktiškai reiškia, kad galima važiuoti tik iki biuro ar kito objekto, kuris yra 5 km atstumu nuo namų, jei jame nėra įkrovimo lizdo. Taip  pat reikia nepamiršti  ir kelionės atgal.  Žmonės, kuriems per dieną reikia nuvažiuoti tik kelis kilometrus gali pasirinkti tokį modelį, tačiau kiti turėtų galvoti apie galingesnę transporto priemonę.

Profesionaliuose modeliuose šiandien išvystomas greitis gali siekti iki 45 km / h ir ar net daugiau, todėl geriau pirkti naują paspirtuką, o ne naudotą. Greitis miesto sąlygomis yra antrinis aspektas, nes vargu ar kas nors įsibėgės iki 25 km / h greičio, tačiau paspirtukas neturėtų būti per lėtas, kad juo būtų patogu naudotis ne tik darbo, bet ir laisvalaikio metu. 

Paspirtuko įkrovimo laikas taip pat svarbus. Paprastai tai trunka nuo 3 iki 9 valandų. Priemonės, turinčios ilgą įkrovimo laiką, nepasiteisins žmonėms, kurie grįžta namo labai vėlai ir keliasi anksti, nes jų paspirtukas visada nebus pilnai įkrautas. 

Ką dar verta prisiminti renkantis paspirtuką?

Lygindami paspirtukus mažai žmonių atkreipia dėmesį į dar vieną parametrą, tai yra įrenginio svorį. Diapazonas, greitis ir keliamoji galia gali atrodyti svarbesni. Tačiau iš tikrųjų miesto sąlygomis gali paaiškėti, kad paspirtuko svoris yra ne mažiau svarbus. Vidutinis paspirtukas gali sverti maždaug 12-15 kg ir daugiau. Miesto sąlygomis, kai kartais tenka lipti laiptais ar vesti į kelkraštį, tokio svorio motoroleris greitai taps kančia. Jei transporto priemonė naudojama kasdien važiuojant į darbą, verta ieškoti kompaktiškiausių modelių. Idealiu atveju jie taip pat turėtų būti patogiai sulankstomi.

Papildomas parametras yra apkrova, kuri standartiškai būna:

- 50-60 kg – vaikiškas paspirtukas;

- 100-120 kg - standartinis paspirtukas suaugusiems;

- 150 kg – profesionalaus tipo paspirtukas.

Užsakymo Nr. 1

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.139.97.157.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip apskaičiuoti krovinių draudimo kainą?

Partnerio turinys

Krovinio draudimo kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių, įskaitant krovinio vertę ir tipą. Krovinio vertė yra esminis veiksnys, lem...

Kaip prailginti starterio tarnavimo laiką?

Partnerio turinys

Starteris yra svarbus automobilio uždegimo sistemos komponentas, atsakingas už variklio apvertimą ir transporto priemonės užvedimą. Jį maitina ...