Atskira valgomojo erdvė itin mažame bute: misija įmanoma!

Daugelis žmonių paprastai yra linkę galvoti, kad itin mažame bute neįmanoma turėti valgomojo „kampo”, o vienintelė išeitis yra kelių sėdimųjų vietų baras arba valgymas įsitaisius ant sofos. Tačiau atėjo metas paneigti šį mitą. Tereikia pasitelkti kūrybiškumą ir išradingumą į pagalbą ir galėsite džiaugtis sėkmingai įrengta atskira valgomojo erdve savo mažame bute. Štai keletas idėjų, kaip galima tai sumaniai padaryti. 

Naudokite transformuojamus baldus

Ar esate girdėję apie transformuojamus baldus? Jei ne, tai trumpai ir aiškiai – tai baldai, kurie transformuojasi: galima keisti jų dydį ar netgi paskirtį. Įrenginėjant valgomojo kampą mažoje erdvėje jums labai pagelbės transformuojami stalai. Paprastai galima reguliuoti tiek stalo ilgį, tiek aukštį, tad šis stalas pilnai prisitaikys prie jūsų valgomojo kampo poreikių. Na, o nenaudojamą stalą galėsite sulankstyti ir padėti bet kuriame buto kamputyje: taip išlaikysite erdvės pojūtį savo mažame bute. 

Aksesuarai sukurs atskiros erdvės pojūtį

Jei yra noro – viskas įmanoma. Naudokite interjero detales tam, kad sukurtumėte atskirą erdvę. Pakabinkite šviestuvą virš savo stalo, tiesiai priešais pridėkite veidrodį ar paveikslą, o kampe pastatykite mini barą. Visos šios detalės rodys, kad tai yra atskira valgomojo zona, o ne svetainės dalis. Be to, norėdami pabrėžti jūsų valgomojo kampo ribas – naudokite kilimą. Taip jūsų valgomasis turės kitokias grindis nei svetainė ir štai: tai jau visiškai atskira erdvė.

Valgomasis – netikėčiausiose vietose

Nebijokite eksperimentuoti ir įrengti valgomojo kampo prie langų, net jei ir truputėlį juos užstatysite. Jei pasiseks tai padaryti sumaniai, valgomasis kampas atrodys labai jaukiai. Kita iš pirmo žvilgsnio atrodytų keista vieta valgomojo erdvei – šalia laiptų. Tačiau padarius tai sumaniai, o stalą ar kėdes priderinus, pavyzdžiui, prie laiptų spalvos, tai atrodys kaip išskirtinis dizainas. 

Baldai liečiasi? Ne bėda

Turėdami nedidelę erdvę būkite kūrybingi ir leiskite sau pažeisti kai kurias dizaino taisykles. Įprastai manoma, kad jei baldai liečiasi vienas su kitu – kambaryje jų per daug. Tačiau akivaizdu, jog mažoje erdvėje tai atleistina. Svarbiausia, kad visa tai būtų patogu jums ir atrodytų estetiškai.

Tad jei savo nedideliame bute vis dar neturite atskiro valgomojo kampo – dabar pats metas apie tai pagalvoti. Juk tikrai yra smagu turėti atskirą patogią erdvę, skirtą būtent jūsų pusryčiams ar pietums, negu valgyti, kur papuola.

Partnerio turinys. 
Užsakymo nr. 03/26/2
UAB „Seohelis"

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.119.131.72.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip apskaičiuoti krovinių draudimo kainą?

Partnerio turinys

Krovinio draudimo kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių, įskaitant krovinio vertę ir tipą. Krovinio vertė yra esminis veiksnys, lem...

Kaip prailginti starterio tarnavimo laiką?

Partnerio turinys

Starteris yra svarbus automobilio uždegimo sistemos komponentas, atsakingas už variklio apvertimą ir transporto priemonės užvedimą. Jį maitina ...