7 natūralistinį interjerą pagyvinantys, originalūs akcentai

Namuose džiaugiatės natūralistinio stiliaus teikiama ramybe, bet jaučiate, kad trūksta vieno ar kelių išskirtinių akcentų? Atėjusi vasara įpūtė naujų vėjų, spalvų, pozityvo – nenuostabu, kad noras keistis pasijuto ir interjere. Vienintelė dilema – kaip pagyvinti natūralistiniu braižu įrengtus namus, neužgožiant minimalaus stiliaus? Atraskite 7 akcentus, kurie suteiks daugiau gyvybės, bet nepakenks natūralistinei idėjai.

Molio dirbiniai

Yra įvairiausių būdų stilizuoti ir apdirbti molį, tačiau natūralistinių patalpų viziją geriausiai atspindės kuo mažiau „paliesti“ gaminiai. Organiškų baldų bei kitų detalių grožį pabrėš nelygi dekoracijos tekstūra, netvarkingos linijos. Dizaineriai rekomenduoja dairytis kūrėjų, kurie meno dirbiniams suteikia neįprastas formas, palieka medžiagos grožį atskleidžiančias spalvas. Norisi ryškumo? Į masyvią keramikinę lėkštę sudėkite citrinas, apelsinus, žaliuosius obuolius. 

Sendinti kilimai

Interjero ekspertai pastebi, kad šiandien būtų sunku rasti patalpą, kurioje vyrautų tik viena stiliaus linija. Siūloma drąsiau derinti skirtingus stilius, žinoma, atkreipiant dėmesį į gaminio kokybę, natūralumą. Pavyzdžiui, minimalistiniu braižu įrengtą erdvę efektyviai pagyvins bohemiškas rankų darbo kilimas. Pravartu žvalgytis prigesintų spalvų, sendinto audinio tipų.

Gėlių žiedai

Nežinote, ko tiksliai trūksta? Gali būti, kad tereikia vieno nedidelio akcento – pavyzdžiui, neeilinės vazos ir gyvybės įnešiančio gėlių glėbio. Gėlių pristatymas tiesiai į namus – kone geriausias išradimas tiems, kurie nori dekoracijų paieškose praleisti kuo mažiau laiko. Floristai pastebi, kad namų puošyba gėlėmis tampa reguliariu įpročiu. Būtent tokio akcento reikia jums? Egzotiškų ir tradicinių gėlių asortimentą rasite čia: https://www.pasauliogeles.lt/

Svyrantys nuo lubų augalai

Kalbant apie augalų įvairovę, išties verta pasidomėti svyrančių gėlių rūšimis. Nuo lubų netvarkingai krintanti ar aplink baldus ir turėklus apsivijusi žaluma atrodo įspūdingai. Patariama investuoti į kontrastą kuriančius lapuočius. Unikalūs lapeliai ar žiedų formos neretai tampa neatskiriama interjero detale. Jaudinatės, kad lyg nedera ką tik nusipirktos dekoratyvios pagalvėlės? Užsisakykite panašios spalvos gėlių ir šios kaip mat apjungs skirtingus elementus.

Sienų dekoracijos 

Dar viena natūralaus akcento idėja – originalios sienų dekoracijos. Atrodytų, paveikslai jau tampa įprastu reiškiniu, todėl interjero dizaineriai skatina pasižvalgyti juos papildančių detalių. Pavyzdžiui, nematytų formų veidrodžių. Geriausia dalis ta, kad jie ne tik puošia, bet ir padeda geriau sklisti natūraliai šviesai, vizualiai padidina patalpą. 

Medinės lentynos

Erdves įkuriantys specialistai kviečia žvilgtelti aukštyn ir išnaudoti sienų potencialą. Tuščias sienas efektyviai užpildo medinės lentynos, ant kurių dedami paveikslai, augalai, keramikos dirbiniai, knygos. Skirtinguose lygmenyse išdėstyti paviršiai suteiks patalpai dinamiškumo, gyvybės. Be to, tai puikus būdas vizualiai paaukštinti lubas.

Skulptūros

Pamažu sugrįžtantis stilingų namų akcentas – įvairios skulptūros. Čia svarbi gaminio medžiaga, kūrinio idėja. Vietos bei užsienio menininkai siūlo išskirtines medžio, akmens, stiklo skulptūras. Tai nebūtinai turi būti didelė, brangi detalė. Kiek detaliau pasidomėję, atrasite tiek masyvių, tiek labai subtilių, elegantiškų darbų.

Kalbant apie akcentus natūraliame interjere, svarbu suprasti, kad išskirtinis daiktas – nebūtinai ryškus. Čia labiausiai žavi neeilinis pateikimas: tekstūros, unikalus dizainas, nenudailintos linijos. Kitaip tariant, laikas atsigręžti į pačios gamtos dovanas!

PARTNERIO TURINYS
2021/07/30/6

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.188.61.223.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip apskaičiuoti krovinių draudimo kainą?

Partnerio turinys

Krovinio draudimo kaina gali skirtis priklausomai nuo kelių veiksnių, įskaitant krovinio vertę ir tipą. Krovinio vertė yra esminis veiksnys, lem...

Kaip prailginti starterio tarnavimo laiką?

Partnerio turinys

Starteris yra svarbus automobilio uždegimo sistemos komponentas, atsakingas už variklio apvertimą ir transporto priemonės užvedimą. Jį maitina ...