VŠĮ Kėdainių PSPC kolektyvas skundžiasi išaugusiu darbo krūviu ir prašo atitinkamo apmokėjimo

Šį rytą Kėdainių rajono savivaldybės merą, vicemerą,  Kėdainių rajono savivaldybės tarybos narius,  savivaldybės gydytoją, Stebėtojų tarybą, VŠĮ Kėdainių PSPC direktorę pasiekė VŠĮ Kėdainių PSPC kolektyvo raštas, kuriame bendruomenė pateikia išaugusio darbo krūvio faktus ir prašo, kuo skubiau rasti sprendimus darbo krūvių sunormalizavimui bei padidintų darbo krūvių apmokėjimui.

Rašto turinys:

Mes, VŠĮ Kėdainių PSPC kolektyvas- šeimos gydytojai, bendrosios praktikos slaugytojos, registratūros darbuotojai, informuojame, kad pandeminiu laikotarpiu ( nuo 2019-kovo mėn.16d.)dirbame padidėjusiu darbo krūviu, kuris ypatingai padidėjo nuo 2022-01 mėn. , kai vietoje 22-24 kasdienių konsultacijų vieno etato darbo krūviui tenka dvigubai- trigubai daugiau pacientų ( 40-80, o kartais ir 100).

Toks darbo krūvis yra neadekvatus, neatitinkantis jokių darbo kodekse apibrėžtų maksimaliojo darbo laiko ir minimaliojo poilsio reikalavimų, nėra apmokamas bei didina klaidų ir nepageidaujamų įvykių tikimybę.

Dirbant tokiais padidintais krūviais nėra galimybių atlikti profilaktinius tyrimus, prevencines programas, bei didinti kontaktinių konsultacijų skaičių. Neturime galimybių tinkamam kvalifikacijos kėlimui.

Manome, kad toks darbo krūvis yra pažeidžiantis medikų ir pacientų teises.

Mes nesutinkame toliau dirbti tokiais darbo krūviais.

Manome, kad visiems dirbusiems padidintu krūviu nuo 2022-01-01 mėn. ar sutinkantiems toliau tęsti darbą padidintais krūviais, turi būti apmokama.

Prašome, kuo skubiau rasti sprendimus darbo krūvių sunormalizavimui ir padidintų darbo krūvių apmokėjimui.

Pasirašo:

VšĮ Kėdainių PSPC šeimos gydytojai ir bendrosios praktikos slaugytojos 

Všį Kėdainių PSPC BPG terapijos skyriaus registratorės

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.188.108.54.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...