Viskas, ką reikia žinoti apie šarvojimo patalpų pasirinkimą

Artimo žmogaus netektis – itin skausmingas ir sudėtingas laikotarpis, kurio metu susiduriama ne tik su pačiomis nemaloniausiomis gyvenimo akimirkomis ir milžinišku skausmu, tačiau taip pat ir su tam tikrais organizaciniais laidotuvių klausimais.

Natūralu, kad visi žmonės, į amžiną kelionę išlydintys savo artimą nori, kad atsisveikinimas su juo būtų nepriekaištingas. Vienas iš pagrindinių klausimų, su kuriuo susiduria laidotuves organizuojantis žmogus – kokią šarvojimo salę pasirinkti?

Reklama

Ypač didžiuosiuose Lietuvos miestuose, tokių patalpų pasirinkimas yra labai platus. Plati įvairovė dar labiau apsunkina pasirinkimo procesą. Taigi, kaip išsirinkti tinkamą salę? Ir į ką reikėtų atkreipti dėmesį jos ieškant?

Jaukumu pasižymintis patalpų interjeras

Šarvojimo salė yra unikali patalpa, kurioje žmonės praleidžia pakankamai didelę laiko dalį ir dalinasi savo skausmu. Todėl labai svarbu pasirūpinti kiek įmanoma jaukesne tokios patalpos atmosfera. Anksčiau žmonės, planuodami laidotuves tikrai nevengė pompastikos. Dėl šios priežasties jie rinkdavosi kuo prabangesnes ir didesnes, šarvojimui skirtas patalpas. Šiais laikais žmonės išlydėjimo ceremoniją atlieka žymiai subtiliau ir šiek tiek kukliau. Jeigu žinote, kad į amžinąją kelionę Jūsų artimą išlydės tikrai ne itin didelis kiekis žmonių, tuomet reikėtų rinktis vidutinio arba mažesnio dydžio patalpą. Mažesnės šarvojimo salės suteikia didesnį jaukumo, bendrystės pojūtį, todėl labai dideles patalpas reikėtų rinktis tik tais atvejais, kai laukiama didelio, atvykstančių žmonių skaičiaus. 

Šarvojimui skirtų patalpų lokacija

Labai svarbu tinkamai pasirinkti ne tik šarvojimo salės dydį ar interjerą, bet ir lokaciją. Reikėtų nepamiršti, kad kai kurie žmonės į salę atvyks nuosavu automobiliu, o dalis žmonių – viešuoju transportu. Todėl renkantis tokio pobūdžio patalpas svarbu įsitikinti, ar greta jų yra erdvi automobilių stovėjimo aikštelė ir viešojo transporto stotelė. Neretai salėje susirinkę žmonės, išlydėdami į amžinąją kelionę savo artimą, nori nueiti į bažnyčią, pasimelsti ir išklausyti mišias. Todėl jeigu tik yra galimybė, reikėtų rinktis patalpas, šalia kurių yra bažnyčia. Reikėtų nepamiršti ir to, kad tiek Jūs, tiek susirinkusieji netrukus vyksite ir į kapines, todėl geriausia būtų pasirinkti tokią salę, kuri nuo kapinių yra nutolusi pakankamai nedideliu atstumu.

Papildomos paslaugos ir salėje esanti technika 

Šarvojimui skirtas patalpas nuomojančios įmonės neretai gali pasiūlyti ir kitas paslaugas. Kai kurios įmonės siūlo papuošti patalpas gėlėmis, pasirūpina žvakėmis, muzikiniu fonu ir pan. Į savo rankas perimti organizaciniai darbai šiek tiek palengvina gedinčiojo naštą, todėl tokio pobūdžio paslaugų pasiūla tokiose gyvenimo situacijose tikrai yra labai geras dalykas. Kartais artimieji būdami tokioje aplinkoje nori pasidalinti ne tik savo emocijomis, bet ir įvairiomis, į paskutinę kelionę iškeliavusio žmogaus nuotraukomis ar video medžiaga. Jeigu tokiu būdu planuojate pagerbti savo artimojo atminimą, renkantis salę reikėtų įsitikinti, ar toje patalpoje galima rasti projektorių ar kito tipo vaizdo įrangą.

Visi norime, jog į šarvojimui skirtas patalpas atvykę žmonės jaustųsi kiek įmanoma komfortabiliau, todėl renkantis salę reikėtų atkreipti dėmesį ir į joje esančius minkštuosius baldus ar kėdes.

Kauno mieste didelį šarvojimui skirtų patalpų pasirinkimą galite rasti apsilankę šiame puslapyje: https://www.gedulas.lt/sarvojimo-sales/​​​​​​​. Visos, šiame sąraše pateiktos patalpos yra strategiškai patogiose Kauno miesto dalyse. Naujai įrengtos ir jaukumu alsuojančios šarvojimo salės išsiskiria moderniu, tačiau subtiliu dizainu. Jose galima rasti ir komfortabilius baldus ir jaukius poilsio kambarius tam, kad į salę susirinkę žmonės galėtų pabūti vienumoje ar tiesiog ramiai pailsėti. 

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.227.102.205.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip tinkamai prižiūrėti savo elektromobilį: 5 naudingi patarimai

Partnerio turinys

Daugelyje šiandieninių elektrinių transporto priemonių nėra variklio ar tradicinės automatinės pavarų dėžės. Iš pirmo žvilgsnio gali atro...

9 patarimai, kaip saugiai surengti fejerverkų šou

Partnerio turinys

Renginiai, kepsninės ir fejerverkai - tai daugelio svarbiausių švenčių dalis. Galų gale, argi Naujieji metai iš tikrųjų būtų panašūs į N...