Stilingo interjero spalvos, arba kaip atrodo 2022-ųjų paletė

Keičiantis interjero stilių tendencijomis, kartu keičiasi ir spalvos. Aklai sekdami tendencijas, kartais pamirštame pagalvoti, ar pasirinktas sprendimas ilgalaikėje perspektyvoje bus praktiškas. Tad šiame straipsnyje trumpai apžvelgsime, kokios spalvų paletės populiariausios šiais metais ir kurie atspalviai – tinkamiausi skirtingose namų erdvėse.

Sodrios pastelinės spalvos

Tai natūralus šiltų ir šaltų atspalvių balansas, kurį sukuria prislopintos: kreminė, žalia, geltona, violetinė, rusva spalvos. Švelnios ir ramios spalvos suteikia ramybės, todėl puikiai tinka miegamojo erdvėje. Pavyzdžiui, kreminės spalvos lovos atlošas, puikiai derės su žalios ar rusvos spalvos patalyne. Jeigu ieškote aukštos kokybės, įvairių atspalvių miegamojo lovų, jas rasti galite internetinėje baldų parduotuvėje Magresbaldai.lt.

Pavasario atspalviai

Harmoningą, pavasario gamtos įkvėptą atspalvių mišinį sudaro: žalia, geltona, violetinė ir oranžinė. Beje, violetinė 2022-aisiais ypač populiari, mat ją metų spalva paskelbė spalvų tendencijas numatantys „Pantone“ specialistai. Interjere pritaikyti minėtieji atspalviai primins svarbų ryšį su gamta ir suteiks erdvėms pozityvumo. Todėl šiu tonų detalės puikiai tinka svetainės ir virtuvės erdvėse, kuriose praleidžiame daugiausia laiko. 

Neutralios spalvos

Neutralių tonų paletėje dominuoja pilka, ruda, kreminė ir rusva. Šių spalvų kombinacija sukuria elegancijos ir rafinuotumo pripildytą atmosferą. Neutrali paletė tinka kone kiekvienos patalpos fonui. Žinoma, reikėtų iš anksto apgalvoti, kokių spalvų akcentus rinksitės. Jei norite sekti populiariausiųjų spalvų tendencijomis, greičiausiai, geriau rinktis baltą ar pilką foną, kuris derės su ryškiomis geltona bei violetine spalvomis.

Žaismingi atspalviai

Rausva, rožinė, geltona ir violetinės spalvos, sujungtos kartu, pasižymi žaismingumu kuria išskirtinę energiją. Spalvos skatinančios smalsumą ir eksperimentavimą puikiai tinka vaikų kambaryje. Džiaugsminga spalvų harmonija „įpūs“ optimizmo ir primins apie neblėstantį pavasarį.

Spalvos daro įtaką ne tik interjero stiliui, bet ir mūsų nuotaikai. Todėl skirtingos spalvų paletės, pritaikytos skirtingose namų erdvėse, leidžia sukurti išskirtinę atmosferą. Atsižvelgę į aukščiau minėtas paletes, sukursite stilingus ir harmoningus namus, į kuriuos visuomet bus gera sugrįžti. Svarbiausia atsižvelgti į savo poreikius ir atsakingai planuoti fono tonu bei akcentų atspalvius iš anksto.

Partnerio turinys
Užsakymo Nr. 21/12/30

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.15.3.154.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...