Skirtingi kūno masažuokliai: ką naudinga žinoti?

Intensyvus gyvenimo ritmas, aktyvus gyvenimo būdas, neretai, lemia ir tam tikras problemas. Dažnas, ypač vyresnio amžiaus, žmogus skundžiasi raumenų skausmais, sustingusiais sąnariais ir apskritai, viso kūno įsitempimu. Tačiau, dėka masažų ir masažuoklių suteikiamos naudos, šių problemų galima lengvai atsikratyti.

Skirtingi masažuokliai, skirti skirtingoms kūno dalims ir vietoms masažuoti, padeda atpalaiduoti kūną, raumenis, sąnarius, mažina skausmą, įtampą ir tiesiog leidžia jaustis geriau. Šiame straipsnyje aptarsime kelis, skirtingus kūno masažuoklius ir tai, ką apie juos naudinga žinoti. 

Pėdų ir kojų masažuokliai 

Masažuokliai gali būti skirti kojoms ir pėdoms masažuoti. Pėdų masažuokliai gali būti tiek elektriniai, tiek mechaniniai, o taip pat ir vonelės pavidalo. Visi jie padeda atpalaiduoti pėdų raumenis, juose susikaupusią įtampą. Taip pat, masažuokliai vonelės ne tik atpalaiduoja raumenis, bet ir minkština odą, suteikia jai daugiau drėgmės. Tokie masažuokliai mažina ir pėdų skausmą, gali būti puikus sprendimas tiems, kurie dirba stovimą darbą, daug laiko praleidžia stovėdami, intensyviai sportuoja, bėgioja. Žinoma, pėdų masažuokliai gerina ir kraujotaką. Tiesa, galima išskirti ir specialius, kojų masažuoklius. Kojų masažuokliai, dažniausiai, būna kompresinio tipo. Tai tarsi batai, kurie prisipildo oro, slėgio ir gali būti skirti blauzdų arba visų kojų masažavimui. Šio tipo masažuokliai gerina kraujotaką, puikiai tinka tiems, kurie turi problemų su kojų venomis. Taip pat, jie padeda mažinti pagrindinių kojų raumenų įtampą, skausmus, gali padėti mažinti ir sąnarių skausmus. Tiek pėdų, tiek kojų masažuoklius itin lengva ir patogu naudoti namuose. 

Nugaros, pečių ir kaklo masažuokliai 

Elektriniai nugaros masažuokliai yra vieni iš populiariausių ir plačiausiai naudojamų kūno masažuoklių. Jie, dažniausiai, veikia naudodami vibraciją, karštį arba infraraudonųjų spindulių terapiją. Infraraudonieji spinduliai prasiskverbia giliai į raumenis, pagerina kraujotaką, malšina skausmą ir atpalaiduoja įtemptus raumenis. Žinoma, vibracijos pagalba veikiantys nugaros masažuokliai yra laikomi standartiniais. Apskritai, nugaros masažuokliai padeda kovoti su nugaros skausmais, įtemptais raumenimis, o taip pat, puikiai atpalaiduoja. Tiesa, masažuokliai gali būti skirti ne tik nugarai, bet ir kaklui, pečiams masažuoti. Pastarieji masažuokliai gali atrodyti kaip nedidelė pagalvėlė arba gali būti dedami ant kaklo kaip šalikas. Surakintas kaklas, įtempti pečiai gali kelti diskomfortą, tad, kaklo ir pečių masažuoklis padės tai įveikti ar nuo to apsisaugoti. Dažnu atveju, šie masažuokliai naudoja karštį, kuris leidžia atpalaiduoti raumenis, mažina skausmą, ramina. Tokio tipo masažuokliai praverčia ilgose kelionėse, kur tenka ilgai ir nepatogiai sėdėti. 

Raumenų masažuokliai 

Raumenų masažuokliai - galingi, efektyviai ir intensyviai veikiantys įrenginiai, kurie suteikia stiprius ir galingus smūgius ir padeda atpalaiduoti įtemptus kūno raumenis. Šie masažuokliai, daugeliui, primena pistoletus, yra rankiniai ir veikdami sukasi bei vibruoja. Toks masažuoklis puikiai tinka po intensyvios treniruotės, skundžiantis raumenų skausmais, o skirtingi antgaliai, kuriuos suteikia skirtingi modeliai padės efektyviai masažuoti skirtingus kūno raumenis. Specialistai dažnai šiuos masažuoklius naudoja sportinėms traumoms gydyti, nervų ir kraujotakos aktyvacijai spartinti. Tačiau, po traumų, šio tipo masažuoklio naudojimas privalo būti suderintas su specialistu ar gydytoju. 

Galvos ir skalpo masažuokliai 

Galvos, skalpo masažuokliai taip pat yra plačiai naudojami. Jie gali būti mechaniniai arba elektriniai, belaidžiai arba laidiniai ir pasižymi skirtingomis ypatybėmis. Vieni yra lazeriniai ir skirti skalpo terapijoms. Kiti, mechaniniai, metaliniai, kurie padeda ne tik masažuoti, bet ir pakasyti galvos odą, skatina geresnę kraujotaką, ko pasekoje, skatinamas ir plaukų augimas. Teigiama, kad mechaninio galvos, skalpo masažuoklio naudojimas gali pagerinti miego kokybę, mažina stresą, atpalaiduoja nervų sistemą ir malšina galvos skausmą. 

Viso kūno masažuokliai - masažinės kėdės 

Nors dauguma masažuoklių yra skirti tam tikroms, specifinėms kūno dalims masažuoti, galima rasti ir viso kūno masažuoklių, kurie vienu metu atpalaiduoja kelis kūno sritis. Dažniausiai, tai masažinės kėdės, foteliai, kurie veikia naudodami vibraciją, gali turėti šildymo funkciją. Jie vienu metu masažuoja nugarą, kaklą, kojas ir rankas. Tokias masažines kėdes itin mėgsta vyresnio amžiaus atstovai, taip pat, tie, kurie po ilgos darbo dienos tiesiog nori atsipalaiduoti. Na, o geriausia dalis yra ta, kad jie atrodo kaip foteliai, todėl, puikiai įsilieja į namų interjerą.

Kūno masažuoklis iš varle.lt leis pamiršti apie raumenų ir kūno skausmus, padės atsipalaiduoti ir jaustis geriau. Siūlome platų pasirinkimą bei itin draugiškas kainas! 

Partnerio turinys
Reklama

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.142.197.212.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip tinkamai prižiūrėti savo elektromobilį: 5 naudingi patarimai

Partnerio turinys

Daugelyje šiandieninių elektrinių transporto priemonių nėra variklio ar tradicinės automatinės pavarų dėžės. Iš pirmo žvilgsnio gali atro...

9 patarimai, kaip saugiai surengti fejerverkų šou

Partnerio turinys

Renginiai, kepsninės ir fejerverkai - tai daugelio svarbiausių švenčių dalis. Galų gale, argi Naujieji metai iš tikrųjų būtų panašūs į N...