Siekis spręsti darbuotojų trūkumo problemą

Paradoksalu, tačiau pastaruoju metu ne iš vieno verslo atstovo nuolat girdima nusiskundimų, jog nėra kas dirba vieną ar kitą darbą. Užimtumo tarnyba visoje šalyje registruoja daugybę neturinčių darbo žmonių, tačiau darbdaviai sutartinai skelbia, jog neranda norinčiųjų dirbti. Apie įvairių darbuotojų stoką kalbama vis dažniau ir garsiau.

Kėdainių  rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis sulaukė tarptautinio kapitalo įmonės, gaminančios minkštus baldus, UAB „LTP Texdan“ atstovų prašymo padėti spręsti šią aktualią problemą. „Dabar stovime ties svarbiu žingsniu. Turime galimybę plėtrai, laukia milijoninės investicijos, tačiau nesame garantuoti, ar turėsime darbuotojų. Visai neseniai dėl šios aktualios darbuotojų trūkumo problemos vienas fabrikas iškilo ne Lietuvoje, o Meksikoje, tad panašių mums nepalankių vadovybės sprendimų norėtume išvengti. Ieškome visų įmanomų galimybių bent jau minimaliai užsitikrinti pagrindą sėkmingai veiklai. Mes Kėdainiuose turime du padalinius, kuriuose dirba arti 500 žmonių. Norime prisidėti prie Kėdainių krašto sėkmingo gyvavimo, kad čia žmonės gerai gyventų, dirbtų, užsidirbtų ir mokėtų mokesčius“,  − sakė UAB „LTP Texdan“ ūkio dalies vedėjas Vladas Dubinovičius. Jam antrino ir įmonės personalo vadybininkė Neringa Jasutė.

Ar įmanoma padėti spręsti aktualų darbuotojų trūkumo klausimą, rajono meras V. Tamulis klausė Kėdainių profesinio rengimo centro direktoriaus Dangiro Kačinsko. D. Kačinsko teigimu, ne paslaptis, kad jau kuris laikas kalbama, jog mūsų šalies švietimas gyvena apverstos piramidės principu. Daugiausiai į gyvenimą išleidžiama aukštojo mokslo absolventų, o paprastas darbininkiškas specialybes renkasi labai nedidelė dalis jaunų žmonių. „Akivaizdu, kad reikia keisti požiūrį į profesinį rengimą, reikia daugiau agitacijos dėl jaunimo profesijos teisingų pasirinkimų. Mes keliame tą klausimą, tačiau ne visada iš ministerijos sulaukiame pritarimo plečiant mokymo ir būsimų specialistų rengimo programas. Tikrai darome viską, kad kuo daugiau jaunų žmonių įgytų paklausias profesijas ir turėtų darbą“, − sakė D. Kačinskas.

Rajono meras V. Tamulis pasiūlė UAB „LTP Texdan“ ir Kėdainių profesinio rengimo centrui pasirašyti bendradarbiavimo sutartį, tada bus galima aktyvinti jaunimą rinktis tokias specialybes, kokių reikia šiai įmonei. Gamybininkai prisidėtų prie specialistų rengimo, suteiktų galimybes atlikti praktiką bei vėliau įdarbintų. Profesinio rengimo centro direktorius sakė, kad jų įstaiga tikrai keičia įvaizdį ir stengiasi žengti koja kojon su gyvenimu. „Mes jau vykdome modulinį mokymą. Jo metu mokiniai turi galimybę „pasimatuoti“ darbininkiškas profesijas. Galbūt mums pavyks parengti programą ir gauti ministerijos pritarimą, kad galėtume mokyti siuvimo subtilybių“,  − sakė D. Kačinskas.

Be to, meras V. Tamulis siūlė bendrovei „LTP Texdan“ organizuoti Atvirų durų dienas, kurių metų Kėdainių krašto jaunimas pats pamatytų, kuo ir kaip gyvena ši įmonė.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.119.161.161.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip tinkamai prižiūrėti savo elektromobilį: 5 naudingi patarimai

Partnerio turinys

Daugelyje šiandieninių elektrinių transporto priemonių nėra variklio ar tradicinės automatinės pavarų dėžės. Iš pirmo žvilgsnio gali atro...

9 patarimai, kaip saugiai surengti fejerverkų šou

Partnerio turinys

Renginiai, kepsninės ir fejerverkai - tai daugelio svarbiausių švenčių dalis. Galų gale, argi Naujieji metai iš tikrųjų būtų panašūs į N...