Plečiasi mobilaus medicinos punkto veikl

Pastebime, kad kaimiškose vietovėse  situacija sudėtingėja, didėja slaugos paslaugų paciento namuose poreikis. Todėl šiam darbui pasitelktos papildomos pajėgos - dirbs dar viena slaugytoja. Daugiau laiko skirsime ne Mobilaus punkto stovėjimui šalia buvusių medicinos punktų, bendruomenės namų bei parduotuvių, o išvykoms pas pacientus. Tokiu būdu siekiame užtikrinti sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumą tiems, kam jų reikia labiausiai.

Mobilaus medicinos punkto darbo grafikai siunčiami bendruomenių pirmininkams, skelbiami žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose, todėl tikimės, kad ši informacija pasieks pacientus. Planuojama ir išankstinė registracija.

Į Mobilų medicinos punktą atvykusiems gyventojams matuojamas kraujospūdis, nustatomas gliukozės kiekis kraujyje bei kraujo įsotinimas deguonimi (saturacija), užrašoma elektrokardiograma. Kaip teigė Mobiliame medicinos punkte paslaugas teikianti bendrosios praktikos slaugytoja Audronė Garbuzienė, daugiausiai išsitirti ateina vyresnio amžiaus žmonės, nors pasitaiko ir jaunesnių. Iki šiol į Mobilaus punkto slaugytoją kreipiasi nedaug pacientų.

Visi tyrimų, atliktų mobiliame punkte duomenys, taip pat užrašyta elektrokardiograma, perduodami to paciento šeimos gydytojui, dirbančiam VšĮ Kėdainių PSPC ar ambulatorijoje, kuris paskambinęs savo pacientui, vėliau pakomentuoja tyrimų atsakymus ir, esant reikalui, koreguoja gydymą arba planuoja susitikimą su pacientu.

VšĮ Kėdainių PSPC inform.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.145.15.205.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.