Perkant saulės modulius - daugiau dėmesio kokybei arba kaip taupymas kainuoja įrangos funkcionalumą

Gyventi tvariai šiais laikais nėra sudėtinga, kadangi rinkoje atsiranda vis daugiau sistemų, priemonių, įrenginių, kurie nereikalaudami iš žmogaus daugiau pastangų nei visada - pasirūpina gerbūviu bei funkcionalumu. Kalbant apie elektros energijos išgavimo priemones - šiuo metu vis dažniau yra minimos saulės elektrinės. Jeigu prieš gerus 5-erius metus jos dažniausiai buvo siejamos tik su verslu arba su prabanga, tai šiuo metu gyventi ekologiškiau ir svarbiausia - ekonomiškiau gali beveik visi.

Renkantis saulės elektrinės komponentus prioritetas turi būti kokybė. Juk saulės moduliai, baterijos bei kiti komponentai perkami daugeliui metų. Tai atrodo savaime suprantama. Deja, kai kurie ieško pigesnių, tačiau dažnai ne tokių gerų opcijų, kurios vėliau išaugina įrangos išlaidas net kelis kartus.

Pigiau, tačiau nelegaliai?

Ieškant bet kokios įrangos - opcijų visada galima rasti daug. Ypač šiuo metu, kadangi internete viskas pateikta ant pjedestalo, o domėtis funkcionalumu galima patogiai gulint ant sofos. Tiesa, ne visada daugiau yra geriau, kadangi nuo per didelio kiekio pasiūlymų gali susisukti galva, sunku nuspręsti, kuri įranga arba jos priedas geriausiai tinka Jūsų situacijoje.

Vienas esminių vertinimo aspektų dažnai yra kaina. Daugelis nori sutaupyti, tačiau pamiršta, kad per didelis taupymas gali atsisukti atgal prieš juos. Kai kurie perka modulius iš neaiškių prekybos vietų, tokių, kurios gaminius siūlo nelegaliai, dažnai be garantijos. Kaina gali atrodyti patraukli, tačiau niekada negalite būti tikras dėl to, ką gausite. Juolab, kartais apskirtai nėra net gaunamos užsakytos prekės. Deja, dažnai brokai išryškėja gana greitai, tačiau niekas nebėra atsakingas už prekes, sunku save apginti ir Vartotojų teisių akyse, kadangi neturima garantijų, o ne visada pavyksta ir atrasti įmonės pavadinimą iš kurios dalys buvo perkamos.

Tinkamo modulio pasirinkimas

Renkantis saulės modulius pirmiausia verta kuo daugiau dėmesio skirti inovacijoms. Paprasčiausiai novatoriški modeliai džiugina ne tik ilgesniu tarnavimo laiko tarpu, tačiau dažnai ir geresniu imlumu, taigi, padeda pagaminti daugiau energijos.

Esminiai aspektai, kuriuos reikia įvertinti renkantis saulės modulius, yra:

Nuspręsti, ar Jūsų atveju geriausiai tinkami monokristaliniai ar polikristaliniai moduliai? Monokristaliniai dažniausiai džiugina didesniu efektyvumu, o polikristaliniai mažesne kaina.

Susipažinkite su tipais, kurių rinkoje šiuo metu yra gana daug: poly (polikristaliniai) saulės moduliai, mono (monokristaliniai) saulės moduliai, half-cut saulės moduliai, PERC Singled saulės moduliai ir t.t.

Kinta ir modulių efektyvumo lygis. 

Pasidomėkite pardavėjo arba gamintojo teikiama modulio garantija.

Žinoma, kainomis, kurias galima pamatyti internete.

Kai kurie renkasi net ir pagal modulio išvaizdą. Polikristaliniai yra šviesios, mėlynos spalvos, o monokristaliniai dažniausiai tamsesni, atrodo beveik kaip juodi.

Tarkitės su specialistais ir taupykite pirkdami su parama

Atminkite, kad šiuo metu specialistai, kurie prekiauja tokia įranga, teikia konsultacijas ir internetu. Tai atveria galimybes kur kas paprasčiau rasti modelį, kuris tinkamas Jūsų atveju. Taip pat būtinai pasidomėkite APVA parama, kuri leis tiek modulius, tiek kitas saulės elektrinės sistemos dalis įsigyti pigiau.

Kiekvienas iš mūsų yra atsakingas iš gerbūvį, kurį kuriame. Ir tą, kurį paliksime po savęs. Reikia pasirūpinti ne tik savimi, tačiau ir ateities kartomis. Prioritetas, žinoma, žalia, saugi aplinka. Saulės elektrinės - vienas, tačiau labai didelis žingsnis link šio tikslo įgyvendinimo.

Partnerio turinys
Užsakymo nr. 2023.05.30/2

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.136.97.64.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...