Ordinas „Už nuopelnus Lietuvai“ - kėdainietei Elenai Černeckienei

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo Motinos dienos proga ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo 44 motinas ir globėjas.

Mamas iš visų Lietuvos regionų Prezidentas apdovanoja už jų nuopelnus motinystei ir globai, už atsakingumą, pasiaukojimą, įkvepiantį pavyzdį savo bendruomenei ir visai visuomenei.

Pasak Prezidento, apdovanodama ypatingai nusipelniusias mamas, valstybė išreiškia pagarbą ir dėkingumą visoms motinoms ir globėjoms.

Šiemet Motinos dienos proga apdovanojamos ne tik daugiavaikės mamos, bet ir globėjos. Šalies vadovas prieš metus inicijavo Valstybės apdovanojimų įstatymo pataisas, kuriomis sudaromos galimybės valstybės apdovanojimu įvertinti ir įmotes, tėvus, įtėvius, globėjus ar rūpintojus už jų nuopelnus motinystei, tėvystei, globai ar rūpybai. Nuopelnų motinystei, tėvystei, globai ar rūpybai kriterijus papildė atsakingos, sąmoningos ir pozityvios tėvystės ugdymas bendruomenėje globojant vaikus, kuriems paskirta globa ar rūpyba.

Dėl epidemiologinės situacijos šiemet iškilmingą mamų apdovanojimo ceremoniją Prezidentūros rūmuose keičia asmeniniai apdovanotųjų sveikinimai. Mamoms ir globėjoms apdovanojimus išvežios į namus ir asmeniškai įteiks Prezidento patarėjai.

Garbingas ordinas ir kėdainietei, Beržų kaimo gyventojai, dvylikos vaikų mamai Elenai Černeckienei. Elena yra ir aktyvi bendruomenės narė.  

2005 m. moteris pelnė Kėdainių rajono metų šeimos titulą. 

2012 m. pelnė metų mamos apdovanojimą.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.138.114.38.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...