Nuo gegužės 24 dienos jau turėsime galimybių pasus

Vyriausybė jau pritarė, kad galimybių pasas  įsigaliotų nuo gegužės 24-osios dienos ir leistų verslams dirbti pilnesniu pajėgumu, o žmonėms naudotis platesniu paslaugų ratu.

Galimybių pasas – tai asmeniui suteikiamas QR kodas telefone, kurį gaus žmonės, pasiskiepiję nuo koronaviruso, persirgę COVID-19 arba gavę neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Šį kodą bus galima ir atsispausdinti.

Su juo bus taikomos švelnesnės karantino režimo priemonės asmenims, kurie atitiks bent vieną iš šių kriterijų:

- yra pasiskiepiję Europos Sąjungoje įregistruota COVID-19 vakcina:

- praėjus 1 savaitei po „Comirnaty“ ar „Moderna“ vakcinos antrosios dozės suleidimo;

- praėjus 4 savaitėms po „Janssen“ vakcinos dozės suleidimo;

- praėjus 4 savaitėms po „Vaxzevria“ vakcinos pirmosios dozės suleidimo, bet ne ilgiau kaip praėjus 12 savaičių;

- po „Vaxzevria“ vakcinos antrosios dozės suleidimo;

- persirgo COVID-19 liga ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu PGR tyrimo ar antigeno testo rezultatu, o nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 180 dienų (bet ne anksčiau nei asmeniui baigėsi paskirtos izoliacijos terminas);

- turi ne anksčiau nei prieš 24 valandas (skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento) atliktą COVID-19 tyrimą (PGR tyrimą ar antigeno testą) ir gautą neigiamą atsakymą;

yra vaikai iki 16 metų.

Numatyta, kad viešojo maitinimo įstaigos, restoranai, kavinės, lošimo namai ir barai, išskyrus naktinius klubus, galės viduje aptarnauti Galimybių pasą turinčius žmones.

Bus galima rengti iki 500 žiūrovų turinčius renginius tiek uždarose, tiek atvirose vietose, taip pat bus galima teikti ir įvairias laisvalaikio pramogas tiek atviroje erdvėje, tiek uždaroje patalpoje.

Galimybių pasas panaikins ribojimus asmeninėse šventėse dalyvaujančių žmonių skaičiui, apgyvendinimo įstaigose viename kambaryje bus galima apgyvendinti ne tik tos pačios šeimos narius.

Viešajame bei privačiame sektoriuje darbo funkcijas bus galima atlikti darbo vietoje, kai jas atliks imunitetą turintys asmenys.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.219.22.169.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...