Mobiliųjų telefonų priedai: Kaip pagerinti fotografavimo kokybę?

Daugelis šiuolaikinių telefonų fotoaparatų gali daryti labai geras nuotraukas. Tai daug kartų pigesnis pasirinkimas nei pirkti profesionalų veidrodinį fotoaparatą ir jam skirtus priedus. 

Reklama

Sprendimą rinktis mobilųjį telefoną kaip fotoaparatą dažnai lemia tai, kad jį visada turime su savimi. Be to, jis yra mažesnis ir lengviau valdomas nei profesionalus fotoaparatas. Telefonų gamintojai, atsižvelgdami į vartotojų poreikius, juose įrengia vis geresnius fotoaparatus su gerais jutikliais. Be to, mobiliųjų telefonų priedai, pavyzdžiui, objektyvai, filtrai ar trikojis stovas, gali dar labiau pagerinti ir palengvinti fotografavimo kokybę.

Kokių mobiliųjų telefonų priedų, pagerinančių fotografavimo kokybę galima įsigyti? Į ką verta investuoti?

Papildomas objektyvas

Pasak profesionalių fotografų, objektyvas yra svarbiausia fotoaparato dalis, nuo kurios priklauso nuotraukos kokybė.

Pavyzdžiui, papildomas išmaniojo telefono objektyvas gali padėti daryti nuotraukas, kurių matymo kampas yra daug platesnis nei tas, kurį siūlo telefono fotoaparatas. Nuotraukų kokybė ir ryškumas taip pat būna daug geresni nei fotografuojant vien telefonu.

Išmaniųjų telefonų filtrai

Telefonams skirti filtrai labai panašūs į profesionaliems fotoaparatams naudojamus filtrus. Pilkasis (pusinis) filtras naudojamas tam, kad galėtumėte patamsinti dalį kadro, kai šviesos yra per daug ir fotoaparatas nepajėgia eksponuoti ir šviesių sričių, ir šešėlyje esančių vaizdo dalių. Pusinis filtras taip pat pravers fotografuojant peizažus saulėlydžio metu. Šis sprendimas puikiai tinka telefonų su mažais jutikliais naudotojams. Kitas filtras - poliarizacinis filtras - paryškina nuotraukų spalvas ir padeda sumažinti bet kokius atspindžius nuo blizgių paviršių (pvz., vandens, stiklo).

Stovas arba tinkamas laikiklis jūsų telefonui

Dar vienas įtaisas, labai naudingas fotografuojant, yra tinkamas stovas. Patartina pasirinkti kuo stabilesnį laikiklį, kad telefonas neslystų ir būtų išvengta galimų pažeidimų. Daugelis modelių turi specialius reguliavimo varžtus ir tinkamą apsaugą, kad telefono kamera nenukristų ir "neišklibtų". Renkantis laikiklį vaizdo įrašams, pavyzdžiui, vlogams, verta atkreipti dėmesį į tai, ar jis turi išorinio mikrofono įvestį. Jei mūsų laikiklis bus naudojamas ne filmams įrašinėti, o tik fotografuoti, į šį kriterijų galima nekreipti dėmesio.

Reklama

LED lempa

Fotografijai skirtų priedų yra daugybė, o tarp jų verta paminėti nešiojamas LED lempas. Jų paskirtis - veikti kaip šviesos šaltiniui. Tai nedidelis, lengvai nešiojamas priedas, kuris yra labai naudingas ir turi įtakos nuotraukos kokybei.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.116.15.3.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip tinkamai prižiūrėti savo elektromobilį: 5 naudingi patarimai

Partnerio turinys

Daugelyje šiandieninių elektrinių transporto priemonių nėra variklio ar tradicinės automatinės pavarų dėžės. Iš pirmo žvilgsnio gali atro...

9 patarimai, kaip saugiai surengti fejerverkų šou

Partnerio turinys

Renginiai, kepsninės ir fejerverkai - tai daugelio svarbiausių švenčių dalis. Galų gale, argi Naujieji metai iš tikrųjų būtų panašūs į N...