Liūdina vystančios gėlės? 3 floristų įžvalgos

Niekaip nerandate priežasties, kodėl įsigyjami augalai niekaip neprigyja dekoruojamuose kambariuose? Jei elementarus perlaistymas ar vandens stygius nėra priežastys, reikia pasigilinti detaliau. Floristai dalinasi net 3 naudingomis įžvalgomis. Toliau – dažnos klaidos ir sumanūs augalų pasirinkimo bei priežiūros sprendimai. 

Netinkamai pasirinkti augalai

Ar prieš pasirinkdami jūsų namų erdvėms tinkamas gyvas dekoracijas atlikote „namų darbus“? Kad ir kaip vargina paieškos ir informacijos skaitymas, itin svarbu žinoti, kas atkeliauja į namus. Kiekvienos gėlės poreikiai labai skiriasi, tad, natūralu, ji neprigis ten, kur nėra sudarytos palankios sąlygos.

Pavyzdžiui, jei pasirenkate orchidėją, įvertinkite tai, kad žiedais džiuginsiančiai dekoracijai reikia gausiai apšviestos aplinkos, šilumos, reguliaraus laistymo. Norite papuošti mažiau apšviestą kampą? Tokiu atveju geriausias sprendimas – floristų rekomenduojami ištvermingi kaktusai, sukulentai arba sansevjeros rūšys.

Stabilumo trūkumas

Sakoma, kad lapuočiai mėgsta stabilumą. Augalui sėkmingai stiebiantis aukštyn, nereikėtų skubėti keisti jo laikymo vietos, juo labiau – kambario. Staigūs pokyčiai gali lemti suprastėjusią gyvos dekoracijos būklę, net sukelti vytimo procesą. 

Floristikos specialistai pastebi, jog dažnas lapuočių perkėlimas iš vienos vietos į kitą yra neapgalvoto pirkinio pasekmė, o kartais tiesiog pernelyg didelis noras vis keisti stiliaus detales. Prieš keliaujant į gėlių saloną, profesionalai rekomenduoja iškart įvertinti kambario planą: turimą erdvę, tikslią vietą, kurią norima pagyvinti.

Laiko visavertei priežiūrai stoka

Tiesa, vystančios gėlės ne visuomet signalizuoja apie priežiūros klaidas – reikia pripažinti, kartais įsigiję lapuočius arba skintų gėlių glėbį namų savininkai paprasčiausiai neturi šiems laiko. Galima sakyti, kad negalime vertinti priežiūros spragų, kai jos trūksta. Neturite laiko, dažnai keliaujate, bet vis tiek norite žalumos ir ryškiaspalvių žiedų? Išeitis yra.

Interjero dizaineriai bei floristai tokiu atveju atkreipia dėmesį į kokybišką dirbtinių augalų rinką. Platus lapuočių, kaktusų, sukulentų ir skintų gėlių asortimentas šiandien maloniai stebina. Čia svarbu pasirinkti kokybiškus, realistiškus gaminius. Platų tradicinių bei egzotiškų augalų asortimentą galite apžiūrėti čia: www.imdeco.lt/72-dirbtiniai-augalai.

Aptikote galimą vystančių augalų priežastį? Tiesa ta, kad aiškus kambarinių gėlių poreikių žinojimas leidžia išpildyti jūsų lūkesčius. Panašu, jog sprendimo būdų stilingiems, gyvybės kupiniems namams šiandien yra visiems – tiek rūpestingoms namų sieloms, tiek nuolat nuotykių ieškantiems keliautojams.

PARTNERIO TURINYS
2021/07/30/1

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.222.148.124.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...