Laida „Penkių žvaigždučių būstas“ įamžino Kėdainiuose įvykusį gerumo stebuklą

Kalėdomis dar nė nekvepia, tačiau Kėdainiuose jau įvyko tikras gerumo stebuklas, prie kurio prisidėjo TV3 laida „Penkių žvaigždučių būstas“ ir neabejingi žmonės. Jų dėka Kėdainių rajono neįgaliųjų draugijos svajonė – terasa su scena kieme, kur draugijos nariai galėtų vykdyti savo veiklą – tapo kūnu.

Draugija vienija apie 700 žmonių, čia jie mokosi ir užsiima įvairiais amatais, domisi sveika gyvensena, dalyvauja dainuojamosios poezijos užsiėmimuose, dainuoja ansamblyje ir, žinoma, kartu dalijasi savo džiaugsmais ir rūpesčiais. 

Tačiau iki šiol veiklą jie vykdė saulės nematančiame rūsyje, todėl jau ilgą laiką svajojo apie terasą – scena savo erdviame kieme. Šią svajonę įgyvendinti draugijai padėjo laida „Penkių žvaigždučių būstas“ ir žmonių gerumas.

Viską pradėjo Seimo narys Viktoras Fiodorovas, davęs pažadą draugijai padėti. Šio pažado jis nepamiršo ir nieko nelaukęs ėmėsi veikti: ne tik pats finansiškai parėmė terasos statymą, pirmąsias lentas atvežė iš savo kiemo, ieškojo galinčių padėti žmonių, savanorių, bet ir pats ėmėsi darbo.

Prie jo greitai prisijungė ir laida „Penkių žvaigždučių būstas“, ne tik įamžinusi gerumo stebuklo gimimą, bet ir organizavusi statybos darbus, kurie būtų neįmanomi be įmonės Terasupasaulis.lt profesionalų, sutikusių neatlygintinai iš kokybiškiausių medžiagų pastatyti terasą – sceną.

Laidos vedėjas Tomas Grigaitis prie darbų stojo kartu su šios įmonės specialistais, puikiai žinančiais, kaip ir ką reikia daryti, kad terasa būtų ne tik graži, bet ir atlieptų jai keliamus lūkesčius. Jų laukė ir iššūkiai, tačiau statybų profesionalams nėra neįveikiamų užduočių. Laidos žiūrovai išvys, kokius sprendimus pasitelkė terasos kūrėjai, kokias medžiagas naudojo ir kodėl.

Įmonės vadovas Arnoldas, išgirdęs jautrų prašymą padėti, nusprendė ne tik padovanoti terasą – sceną neįgaliųjų draugijai, bet ir pakvietė į pagalbą daugiau gerų žmonių, kad darbai vyktų kaip įmanoma sparčiau. Anot jo, į priekį vedė vidinis noras padėti, supratimas, kad reikia, juk kas kitas, jei ne tu?

„Viskas išsirutuliojo labai natūraliai. Jaučiau, kad šįkart mes turime padėti. Pasitarėme ir visi pasakėme taip. Visa laidos kūrybinė komanda  maloniai nustebino tiek savo draugiškumu, tiek noru padėti kitiems. Emocijų išties daug. Mes labai džiaugiamės prisidėję prie neįgaliųjų draugijos svajonės įgyvendinimo, ir tariame nuoširdų ačiū laidai, bendra idėjai suvienijusiai tiek žmonių“, - sako Arnoldas.

Laidos vedėjas T. Grigaitis Kėdainiuose taip pat rado ne vieną geranorį – jie nedvejodami sutiko prisidėti prie terasos – scenos įrengimo tiek savo gaminiais, tiek darbu.

„Neklydome, Kėdainiai išties yra labai bendruomeniškas miestas, prašėme pagalbos – ją gavome, neišgirdome nė vieno ne, negaliu, ne dabar, nenoriu.... Gerų žmonių dėka terasos įrengimas įsibėgėjo, o šios jautrios istorijos atomazgą pamatysite kitą šeštadienį laidoje „Penkių žvaigždučių būstas. Pasitelkiame ne tik statybų profesionalus, bet ir esame socialiai atsakingi, todėl šis projektas mums itin svarbus“, - sako laidos vedėjas T. Grigaitis.

Spaudos pranešimas

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.143.244.83.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...