Kuo šilumos siurbliai oras-oras skiriasi nuo kitų oro kondicionierių?

Iš pirmo žvilgsnio oras-oras šilumos siurblys ir oro kondicionierius atrodo beveik vienodi. Pasirodo, jie gali atlikti tas pačias funkcijas, t. y. ir šildyti, ir vėsinti patalpas. Nors šilumos siurblių oras-oras atveju jų vėsinimo potencialą naudotojai dar tik atranda.

Šiandienos straipsnyje apžvelgsime šilumos siurblių oras-oras vėsinimo funkciją, taip pat atsakysime į labai dažną klausimą - ar verta naudoti oro kondicionierių namams šildyti?

Reklama

Ar oras-oras šilumos siurblys yra tas pats, kaip ir oro kondicionierius?

Šilumos siurblys oras-oras ir oro kondicionierius - tai įrenginiai, kurių veikimas gali atrodyti panašus, tačiau jų paskirtis ir funkcijos skiriasi. Abiejose sistemose šilumai perduoti naudojamas šaldymo agentas, tačiau skiriasi jų naudojimo būdas.

Šilumos siurbliai oras-oras tampa vis populiaresni, nes jie ir šildo, ir vėsina. Jų funkcija - perkelti šilumos energiją iš vienos vietos į kitą. Šildymo režimu šie siurbliai, naudodami net ir šaltą lauko orą, jį sušildo ir perduoda į vidaus patalpas.

Oro kondicionieriai pirmiausia optimizuoti vėsinimui. Daugelyje šiuolaikinių modelių yra reversinio šilumos siurblio funkcija, skirta patalpoms šildyti. Tačiau šildymas oro kondicionieriumi efektyviausias, kai temperatūra nenukrenta žemiau maždaug -10 °C. Žemiau šios ribos jų šildymo pajėgumas gerokai sumažėja, todėl gali tekti naudoti papildomus šilumos šaltinius.

Apibendrinant galima teigti, kad šilumos siurbliai oras-oras yra geresnis variantas tiems, kurie ieško universalios sistemos, tinkamos naudoti ištisus metus, o oro kondicionieriai idealiai tinka tiems, kuriems daugiausia rūpi vėsinimas.

Šilumos siurblys oras-oras ir oro kondicionierius - efektyvumo ir sąnaudų palyginimas

Pradėkime nuo energijos vartojimo efektyvumo. Šilumos siurbliai oras-oras šiuo požiūriu išsiskiria, ypač atsižvelgiant į jų šildymo funkciją. Jie efektyviai naudoja energiją iš aplinkos, įskaitant orą, tiek patalpoms šildyti, tiek vėsinti, todėl gerokai sumažėja sąskaitos už energiją. Svarbu tai, kad jie išlieka labai efektyvūs net ir esant žemesnei temperatūrai - iki -25 °C, nors reikėtų pažymėti, kad jų efektyvumas gali šiek tiek sumažėti tikrai ekstremaliomis žiemos sąlygomis.

Kita vertus, oro kondicionieriai yra efektyvesni vėsinimo režimu, tačiau mažiau efektyvūs šildymo režimu. Nors šiltuoju metų laiku jie veikia nepriekaištingai, žiemą jų efektyvumas gali sumažėti, todėl padidėja elektros energijos suvartojimas ir atitinkamai sąskaitos už elektrą. Tai svarbus veiksnys, į kurį reikia atsižvelgti, ypač jei planuojate naudoti oro kondicionierius kaip pagrindinį namų šildymo šaltinį. 

Užsak. nr.: 24/05/23/4


Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.139.80.42.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip tinkamai prižiūrėti savo elektromobilį: 5 naudingi patarimai

Partnerio turinys

Daugelyje šiandieninių elektrinių transporto priemonių nėra variklio ar tradicinės automatinės pavarų dėžės. Iš pirmo žvilgsnio gali atro...

9 patarimai, kaip saugiai surengti fejerverkų šou

Partnerio turinys

Renginiai, kepsninės ir fejerverkai - tai daugelio svarbiausių švenčių dalis. Galų gale, argi Naujieji metai iš tikrųjų būtų panašūs į N...