Kėdainių r. vilkai išpjovė veislines avis, nuostoliai didžiuliai

Pirmadienio rytas Kėdainių rajono ūkininkui Augiui Rimkevičiui išaušo gerokai apkartęs. Ganykloje jis aptiko net 10 papjautų veislinių ėriavedžių ir du jauniklius. Vilkų atakos aukų turėtų būti gerokai daugiau, mano Lietuvos avių augintojų asociacijos (LAAA) vadovė Gintarė Kisielienė, mat yra daug sužeistų gyvulių.

„Labai gaila šio ūkininko, nes tai veislinė Ile de France banda, o vien ėriavedės kaina siekia ne mažiau kaip 300 eurų. Juolab kad banda yra atgabenta iš Prancūzijos“, – kalbėjo G. Kisielienė.

Ūkininkas laiko apie 600 avių bandą, 

Pasak G. Kisielienės, reikėtų kuo skubiau peržiūrėti vilkų medžioklės sezono pradžią, nes pilkių išpuoliai jau kelia didžiulį susirūpinimą ūkininkams.

„Latviai yra patvirtinę 280 vilkų kvotą ir medžioti juos leidžia nuo liepos 15 d. Logikos yra nes, dabar prasideda vilkiukų mokymas ir gyvuliai bus puolami dažniau. Kol ateis ta spalio 15 diena, kai prasideda vilkų medžioklės sezonas, bus daug padėta galvų“, – sako G. Kisielienė.

Anot LAAA vadovės, verta labai pagalvoti ir apie operatyvesnį specialių leidimų išdavimą probleminiams vilkams išimti iš gamtos. „Nes vilkas sugrįžta į bandą kitą dieną ir būtų galima jį sumedžioti, o specialių leidimų išdavimas užtrunka apie 3-4 savaites, tad vilkas būna jau tikrai kitur“, – neabejoja G. Kisielienė.

Lietuvoje vilkų medžioklės sezonas prasideda spalio 15 d. Šalyje yra patvirtinta 175 vilkų sumedžiojimo kvota.

Autorius: www.agroeta.lt

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.16.218.62.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...