Krakių mažosios kultūros sostinės renginiai drebino miestelį

2021-ieji metai Krakėms ypatingi – šiemet sukanka 600 metų nuo pirmojo miestelio vardo paminėjimo rašytiniuose šaltiniuose, taip pat Krakės tapo mažąja Lietuvos kultūros sostine 2021.

Miestelio šventė „Krakės 600-uoju laiko ratu“, kurios metu net šešias dienas krakiškiai ir svečiai dalyvauja įvairiuose renginiuose, tęsiasi kelias dienas. Šventė prasidėjo prisimenant miestelio istoriją ir šio krašto žmones.

Praėjusį šeštadienį (2021-07-03) vykusiame šventiniame koncerte, kuriuo metu pasirodė Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblis, žydiškos muzikos ansamblis „Klezmer Klangen“, atlikėjas Virgis Stakėnas, grupė „Intervalai“, Krakių kultūros centro kolektyvai. Renginį vedė Jonas Radzevičius.

Šventės akcentu tapo įspūdingas gatvės lėlių – miestelio legendinių simbolių pasirodymas. Mažuosius džiugino vaikų mados teatro DEMO iš Kauno pasirodymas, taip pat paspirtukų, dviračių varžybos, sportinių automobilių, baikerių klubo „Horizontai“ paroda miesto aikštėje, vietos gamintojų produkcijos mugė ir kitos pramogos. Įspūdingą renginį užbaigė šventiniai fejerverkai.

Renginio metu įžangine kalba sveikino Krakes ir miestelėnus su 600-tuoju gimtadieniu ir esant šių metų Mažosios Lietuvos kultūros sostine sveikino  Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis. „Krakės nuo seno garsėjo darbščiais žmonėmis, kurie garsina ne tik Krakes ar Kėdainių rajoną, bet ir visą Lietuvą“, ‒  pagerbdamas padėkomis nusipelniusius krakiškius, sakė meras.

Mero padėka  už liaudies meno puoselėjimą ir reikšmingą kultūrinę veiklą, Kėdainių krašto ir Lietuvos vardo garsinimą skirta tautodailininkui, medžio skulptoriui Vytautui Ulevičiui.

Tai pat už ilgametę kūrybinę veiklą, tautinių tradicijų puoselėjimą, krašto istorijos įamžinimą ir Kėdainių krašto vardo garsinimą padėka skirta tautodailininkui, skulptoriui Juozui Meškuočiui.

Už aukštus auklėtinių sporto pasiekimus, sporto renginių organizavimą, aktyvų dalyvavimą Krakių bendruomenės veikloje ir Kėdainių vardo garsinimą Lietuvoje bei užsienyje padėka įteikta Krakių Mikalojaus Katkaus gimnazijos kūno kultūros mokytojui, Kėdainių sporto centro lengvosios atletikos treneriui Robertui Kaseliui.

Kėdainių rajono meras padėkojo už šią ypatingą jubiliejinę šventę bendruomenės pirmininkei Daivai Dubinkienei ir visai Krakių bendruomenei, Krakių kultūros centro direktoriui Robertui Dubinkai ir visam Krakių kultūros centro kolektyvui, Krakių seniūnui Ernestui Barčui ir visam seniūnijos kolektyvui, Klebonui kun. Emiliui Jotkui, visiems krakiškiams ir visiems prisidėjusiems bei  dalyvavusiems.

Šventinius sveikinimus visai bendruomenei perdavė ir kėdainietis, Lietuvos Respublikos Seimo narys Viktoras Fiodorovas.

Kėdainiečiai ir visa Lietuva šventines akimirkas galėjo stebėti tiesiogiai per naujienų portalą Kėdainietis.lt ir Delfi.lt 
Kėdainietis.lt įrašą galite peržiūrėti ir dabar.

Šventės organizatoriai: Krakių bendruomenės centras, Krakių kultūros centras, Krakių seniūnija.

Šventės rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Kėdainių rajono savivaldybė, Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija, „Agrokoncerno grūdai“, Kėdainių r. vartotojų kooperatyvas AIBĖ, Krakių ŽŪB, verslininkas Nerijus Simanynas, Krakių smulkieji verslininkai.

Kėdainietis.lt ir Kėdainiai.lt informacija.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.189.2.122.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.