Ko reikia, kad namuose jaustumėtės pasakiškai?

Kad namuose būtų jauku ir iš jų nesinorėtų niekur eiti, reikia labai nedaug – tik stilingos ir dvasine šiluma dvelkiančios aplinkos. Pavyzdžiui, jei ant stalo užtiesta išvaizdi staltiesė, o vonios kambaryje kabo margi ir švelnūs rankšluosčiai, jei virtuvėje šeimininkaujama užsirišus prijuostę su kišenėlėmis, o miegamajame laukia saldžiam miegui nuteikiantis patalas, tokie namai tikrai nenuvilia svajonių.

Reklama

Kokią įtaką namų aplinkai daro juose naudojami tekstilės gaminiai?

Namų tekstilė mūsų buityje užima labai svarbią reikšmę, o jos ryškumas ir spalviniai sprendimai neabejotinai prisideda prie darnios aplinkos sukūrimo. Svarbu tinkamai parinkti jos spalvų derinius, raštus ir ornamentiką, faktūrą ir tekstūrą.

Namų tekstilę sudaro ne tik pagalvėlės ir užtiesalai, bet ir kilimai, užuolaidos, šviestuvų gaubtai bei tekstiliniai tapetai. Kad virtuvėje jaustumėtės patogiai ir nieko netrūktų šeimininkavimui, pasitarnauja spalvingos ir minkštos šluostės, specialios virtuvinės pirštinės.

Kokia patalynė yra praktiškiausia miegamajame?

Praktiškiausia patalynė miegamajame yra medvilninė, nes ji yra ne tik pigi, bet ir neleidžia kūnui perkaisti. Ji nebūtinai turi būti balta, puikiausiai tinka ir spalvota bei marginta įvairiais raštais. Be to, medvilnė niekam nekelia alerginės reakcijos. Tiesa, galima rinktis ir šilkinę patalynę, nes ji iš tikrųjų prabangiai ir gražiai atrodo, todėl savo miegamajame jausitės karališkai. Niekas nenuneigs to, kad šilko blizgesiu ir slidumu neįmanoma nesižavėti.

Šilkui švelnumu nenusileidžia ir satininiai patalynės užvalkalai. Satinas yra kombinuotas audinys, susidedantis iš medvilnės ir poliesterio pluošto. Todėl jis yra ne tik blizgus, bet ir glotnus, maloniai liečiasi prie kūno. Šio audinio užvalkalai būna įvairių spalvų. Madingiausios – violetinė, rožinė, auksinė, sidabrinė ir juoda.

Kokias užuolaidas rinktis namams?

Nėra lengva išsirinkti patį tinkamiausią audinį užuolaidoms, tačiau pirmiausiai reikia įsidėmėti tai, jog kiekviename kambaryje turėtų kabėti užuolaidos atitinkančios jo paskirtį. Pavyzdžiui, miegamajame yra reikalingos tankios naktinės užuolaidos, darbo kambaryje – roletai, o svetainėje – dieninės užuolaidos.

Jei norite, kad jūsų namuose vyrautų rami ir atpalaiduojanti aplinka, tada rinkitės šviesių ir neutralių atspalvių užuolaidas, nepritraukiančias dėmesio, o jeigu norisi atvirkštinio rezultato, tad rinkitės ryškiaspalves. Ir prisiminkite, jog internetinė parduotuvė: tavosapnas.lt parūpina viską, ko reikia jūsų jaukiems namams.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 52.15.143.223.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip tinkamai prižiūrėti savo elektromobilį: 5 naudingi patarimai

Partnerio turinys

Daugelyje šiandieninių elektrinių transporto priemonių nėra variklio ar tradicinės automatinės pavarų dėžės. Iš pirmo žvilgsnio gali atro...

9 patarimai, kaip saugiai surengti fejerverkų šou

Partnerio turinys

Renginiai, kepsninės ir fejerverkai - tai daugelio svarbiausių švenčių dalis. Galų gale, argi Naujieji metai iš tikrųjų būtų panašūs į N...