Kėdainiuose sergamumas COVID-19 - mažesnis už šalies vidurkį

Pagal naujų susirgimų skaičių (2021-01-05) per 14 dienų 100 tūkstančių gyventojų šiuo metu Kėdainių savivaldybė yra 36-oje vietoje tarp visų šalies savivaldybių. Sergamumo rodiklis yra 963 (Lietuvoje – 1185,8). Teigiamų atvejų skaičius per 7 dienas – 32,8 %. Šiuo metu mūsų rajone serga 1 457 žmonių, o pasveiko – 1 368.

Mirčių apskaita Statistikos departamento valdomame duomenų šaltinyje yra tvarkoma. Teigiamų tyrimų dalis per 7 dienas – 20,2 %. Testavimo apimtys – 996.  

Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėjos Orinos Ivanauskienės, epidemiologinė padėtis Kėdainiuose gerėja ir po truputį stabilizuojasi, tačiau įmonėse, įstaigose ir organizacijose yra besitęsiantys protrūkiai. Sausio 3 dieną buvo 35 susirgimų atvejai, o sausio 4 dieną – 7. Didžiausias užsikrėtusiųjų skaičius per 14 pastarųjų dienų fiksuotas 2020 metų gruodžio 29 dieną – 87. 

„Didysis šventinis apsipirkimų ir judėjimo bumas praėjo ir dabar bus tolygesnis žmonių srautas mieste ir miesteliuose, todėl, tikėtina, mažės užsikrėtimų galimybė“, – sako Arūnas Kacevičius. Direktorius sako, kad padaugėjo vaikų, lankančių ikimokyklinio ugdymo įstaigas, todėl Nacionalinis visuomenės sveikatos centras stiprins šių įstaigų konsultavimą.

Sudėtingiausi epidemijos taškai yra visos Lietuvos ligoninės, ne išimtis ir Kėdainių ligoninė. Iš viso nuo pirmojo užfiksuoto susirgimo 2020 spalio 26 dieną iki paskutinio fiksuoto atvejo 2020 metų gruodžio 29 dieną sirgo 165 ligoninės darbuotojai. Šiuo metu serga 12 darbuotojų, saviizoliacijoje yra 4. Kėdainių PSPC pirmasis koronaviruso infekcijos atvejis buvo fiksuotas 2020 metų lapkričio 20 dieną. Iš viso sirgo 23 centro darbuotojai. Šiuo metu serga 6, saviizoliacijoje – 2.

2020 metų gruodžio mėnesį Kėdainių PSPC Karščiavimo klinikoje priimta 813 pacientų ir atlikti 404 mėginiai. 223 nustatytas teigiamas COVID-19. Profilaktiškai atlikta 955 testai medikams ir socialiniams darbuotojams.

Kėdainių PSPC Mobiliajame punkte 2020 metų gruodžio 1–31 dienomis atlikta 3278 tyrimų. 32,79 procentai iš jų teigiami.  

Sausio 4 dienos duomenimis, Kėdainių ligoninės COVID-19 skyriuje gydosi 58 sunkios ir labai sunkios būklės pacientai. Kituose skyriuose gydomi 10 koronaviruso infekcija (COVID-19) užsikrėtusių pacientų. Uždarytas Vaikų ligų skyrius. Skubią pagalbą vaikams visą parą teikia gydytojas pediatras Priėmimo-skubiosios pagalbos skyriuje. Mažiesiems pacientams stacionaro paslaugas laikinai teikia VšĮ Jonavos ligoninė. Ligoninės stacionare teikiama visa būtinoji pagalba. Planinė pagalba teikiama sumažintomis apimtimis. Konsultacijų poliklinika ir  ambulatorinė reabilitacija teikia paslaugas įprastine tvarka. Kadangi situacija keičiasi kasdien, pravartu prieš vykstant į Konsultacijų polikliniką pasitikrinti ligoninės „facebooko“ profilyje, ar Jūsų gydytojas dirba. Ten nuolat skelbiama atnaujinta informacija.

Visą sausį  įvažiavimai į miestus bus kontroliuojami policijos. Jeigu norite pasitikslinti judėjimo sąlygas, kreipkitės 8 700 60 000.

Karantinas šalyje galioja iki 2021 metų sausio 31 dienos.
Pateikta pagal Kėdainių rajono savivaldybės informaciją.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.224.67.149.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.