Kėdainiai Naujus metus pasitiks be fejerverkų, nedegs Kalėdų eglė

Ateinančius metus pasitiksime viltingai, bet tyliai. Naujųjų metų naktį nedegs Kalėdų eglutė ir šventiniai gatvių papuošimai. Galios eismo ribojimai. Budės policija ir dirbs Viešosios tvarkos skyrius. Dirbs sveikatos priežiūros įstaigos ir mobilusis COVID-19 patikros punktas.

Visi sprendimai ir griežtesni ribojimai reikalingi tam, kad žmonės susilaikytų nuo judėjimo, pramogų ir nebūtų jokios galimybės plisti klastingam koronavirusui.

Liekame savo namuose

Mūsų krašto žmonių nuoširdžiai prašome likti namuose tik su savo šeimos nariais. Kalėdas šventėme gana ramiai ir be didelių incidentų. Dėl visų ir anksčiau šventiniu laikotarpiu taikytų priemonių epidemiologinė padėtis mūsų rajone stabilizavosi, netgi pagerėjo. Esame prie tų savivaldybių, kurių susirgimų skaičius per 14 dienų 100 000 gyventojų šie tiek mažesnis už šalies vidurkį. Tačiau džiūgauti dar anksti, nes, epidemiologų teigimu, ją per kelias dienas pablogintų netinkamas žmonių elgesys, ypač per šventes, todėl, jei Naujuosius metus sutiksime ramiai, be triukšmo – tai tikėtina, kad situacija dėl COVID-19 bent jau nepablogės. To labai reikia norint apsaugoti stipriai pavargusius mūsų medikus ir senelius bei kitus rizikos grupės žmones.

Nedegs eglutės šviesos, nebus fejerverkų

Naujųjų Metų naktį bus išjungtos visos  gatvių girliandos, dekoracijos ir net šviečiantys eglutės papuošimai. Matant, kokia sudėtinga situacija Kėdainių rajone, šventinių fejerverkų jau buvo nuspręsta atsisakyti dar pačioje gruodžio pradžioje, kad būtų kuo mažiau stiprių traukos taškų žmonėms. Vietoje to šventiniu periodu vienoje iš miesto parko salų buvo įrengta stebuklingo miško šviesų instaliacija, kuri kaip tik tiko šiuo laiku, kai negalima būriuotis daugiau kaip vienai šeimai. Tiltelis buvo uždarytas ir vaizdu buvo galima grožėtis iš tolėliau.

Tikrins įvažiuojančius į miestą

Kėdainių policijos komisariatas jau trečią kartą organizuos stacionarius kontrolės postus prie įvažiavimo į Kėdainius. Jie veiks iki sausio 3 dienos. Dalis įvažiavimų jau yra užtverta. Pastatyti draudžiamieji važiuoti ženklai ir įrengtos papildomos kameros mieste. Blokavimo postuose bus kontroliuojamos įvažiuojančios į miestus transporto priemonės. Į pagalbą bus pasitelkiami policijos rėmėjai ir šauliai.

Patruliuos Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai

Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai taip pat dirbs šventinėmis dienomis. Jie sustiprintai vykdys skyriui pavestas pareigas. Nuo gruodžio 23 iki 27 dienos pareigūnai reagavo į gautus pranešimus ir patikrino 49 asmenis, kaip jie laikosi saviizoliacijos tvarkos. Miesto  vaizdo stebėjimo kameromis buvo nustatyta 18  galimų pažeidimų, atliekamas aplinkybių tikslinimas.

Medikai dirbs ir švenčių dienomis

VšĮ Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centro ir Šeimos klinikos medikai dirbs per šventes. Šeimos gydytojai teiks paslaugas gyventojams 2021 metų sausio 1 dieną nuo 9 iki 13 valandos, o sausio 2−3 dienomis  nuo 8 iki 12 valandos Sveikatos priežiūros centre (Budrio g. 5). Čia bus priimami ir PSPC prisirašę ligoniai, ir Šeimos klinikos pacientai. Registruotis telefonu 8 347 6 14 34.

Kedainiai.lt informacija

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.191.157.186.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...