Kavos aparato funkcijos, kurios leis eksperimentuoti ir išbandyti savo kūrybiškumą

Daugiau energijos, geresnė nuotaika ir savijauta – tai ką kava suteikia kiekvienam rytinės kavos mėgėjui. Tiesa, tam, kad ne tik rytas, bet ir visa diena būtų ypatinga svarbu kavą gaminti iš kokybiškų ir šviežiai maltų kavos pupelių. Nors rankinė arba mechaninė kavamalė ši darbą atlieka puikiai, šiuo metu dažniau pasirenkami modernūs kavos aparatai, kurie kavos pupeles sumala automatiškai, individualiai kiekvienam puodeliui. Tiesa, kavos ruošimo aparatas padeda išgauti ne tik autentišką kavos skonį, bet ir suteikia progą atsiskleisti baristos kūrybiškumui.

Eksperimentuokite su skirtingais kavos gėrimais

Nors tikrieji kavos gurmanai vertina stiprųjį espresso, kuris, anot jų, geriausiai atskleidžia tikrąjį kavos pupelių skonį ir aromatą, dabar vis dažniau pasirenkama gerti kava su pienu. Gali atrodyti, kad pienas nustelbia unikalų kavos skonį, tačiau iš tiesų šis elementas tik suteikia kavai išskirtinio, švelnesnio ir mažiau kartaus skonio. Modernus kavos aparatas gali paruošti ne vieną skirtingą kavos su pienu gėrimą: nuo įprastų latte ar cappuccino iki flat white ar macchiato. Tad išbandykite kiekvieną jų ir nebijokite eksperimentuoti. Pabandykite kavą pagardinti skirtingų skonių sirupais, šokolado gabalėliais, cinamonu, rudu, baltu cukrumi, medumi ar net apelsino žievelėmis.

Eksperimentuokite su kavos ir pieno kiekiu

Kavos su pienu kokybė priklauso nuo kavos aparato pieno plakimo sistemos. Dauguma automatinių kavos aparatų turi įmontuotą pieno plakimo sistemą, pvz., Lattecrema ar LatteGo, kurios leidžia pasirinkti norimą pieno konsistenciją (karštas pienas arba pieno puta). Be to, šios pieno sistemos išplaka ir augalinį (sojų, ryžių ar migdolų) pieną, todėl mėgautis pieniška kava gali ir augalinės mitybos šalininkai. 

Kai kurie kavos aparatai taip pat leidžia susikurti kelis vartotojų profilius, kuriuose galima išsaugoti mėgstamus kavos gėrimus pagal savo individualų skonį. Norimą kavos stiprumą bei jos kiekį galite lengvai pakeisti naudodami My Coffee Choice funkciją. Tuo tarpu inovatyvi Cappuccino-Connoisseur funkcija leidžia pasirinkti kavos ir pieno eiliškumą kavos ruošimo metu (pirmiau pienas, tada kava, arba atvirkščiai), o AromaDouble Shot funkcija leidžia mėgautis stipria kava be kartumo. Šios funkcijos gudrybė – dvigubas kavos ruošimo procesas. Jeigu mėgstate stiprią kavą, jums pasitarnaus kavos aparatas su IntenseAroma funkcija, kuri užtikrina kavos tirštumą ir dar stipresnį skonį, nekeičiant vandens ir kavos kiekio.

Eksperimentuokite su vandens tekėjimo greičiu

Su vandens temperatūra eksperimentuoti reikia atsargiai, nes kavai užplikyti reikalinga 90–95 °C temperatūra. Būtent modernus kavos aparatas su išmania vandens kaitinimo sistema SensoFlow arba Aroma Extract užtikrina tolygią ir optimalią kavos ruošimo temperatūrą. O jeigu norite eksperimentuoti, pabandykite pažaisti su vandens tekėjimo greičiu. Inovatyvus kavos aparatas su Aroma Balance System technologija leidžia rinktis iš trijų kavos aromatingumo lygių, kurie priklauso nuo skirtingo vandens tekėjimo greičio.

Eksperimentuokite su Latte Art technika

Labiausiai kavos gurmanų kūrybiškumas atsiskleidžia, kai kalbama apie Latte Art, arba kitaip piešimą ant kavos. Teigiama, kad ši technika buvo išrasta devintąjame-dešimtąjame dešimtmetyje Jungtinėse Amerikos Valstijose, o ją išpopuliarino David Schomer. Žinoma, šiandien Latte Art technika gerokai patobulinta: baristos piešiniams ant pieno putos naudoja sirupus ar prieskonius, sunkesnei grafikai sukurti pasitelkia dantų krapštukus, o siekdami greitai papuošti kavą širdelėmis, gėlėmis ar paukščio siluetais, praktikuoja teisingą pieno putos pylimo ant jau paruoštos juodos kavos techniką. Tad jeigu menas jums nėra svetimas ir norite išbandyti savo kūrybiškumą, pravartu įsigyti kavos aparatą su integruotu garų vamzdeliu. Taip galėsite mėgautis ne tik skania, bet ir gražiai atrodančia kava neišėjus iš namų. 

Eksperimentuokite su skirtingomis kavos pupelėmis 

Šviežiai skrudintos kavos pupelės suteikia kavai ne tik išskirtinio skonio, bet ir aromato. Tiesa, kavos skonis priklauso ir nuo kavos pupelių rūšies. Kavos pupelių rūšys skirstomos pagal kavamedžių rūšis (arabika, robusta ir liberika) ir pagal šalis, kuriose šios pupelės auga (Kenija, Brazilija, Naujoji Zelandija ar Nigerija). Pačios populiariausios kavos rūšys – arabika ir robusta. Arabikos rūšies pupelės turi daug porūšių ir pasižymi švelnia rūgštele, taip pat vaisių ir uogų poskoniu, o robustos pupelių skonis kiek aitresnis, pasižymintis grūdų ir žemės riešutų poskoniu. 

Tikrieji kavos gurmanai neapsistoja ties viena kavos rūšimi, stengiasi išragauti visus kavos skonius bei laisvai eksperimentuoja su skirtingų kavos pupelių mišiniais. Arabika su robusta kavos pupelės dažnai maišomos kuriant itališko tipo espresso. Siekiantys išgauti tobulo stiprumo kavą robustą maišo su švelnesnėmis, mažiau kofeino turinčiomis arabikos pupelėmis. O jeigu ir jūs norite išbandyti kažką neįprasto, įsigykite dviejų savo mėgstamų arba dar neatrastų rūšių kavas ir supilkite jas į kavos aparato pupelių talpą. Išbandykite espresso, latte, cappuccino, macchiato kavą – kiekvienas kavos gaminimo būdas skiriasi, tad ir kava tikrai nebus to paties skonio. O galbūt įsigijote kavos pupeles, kurios jums per stiprios ar ne tokio skonio kokio tikėjotės ir dabar jos tiesiog guli aukščiausiose virtuvės lentynoje neliečiamos? Paeksperimentuokite ir sumaišykite šias kavos pupeles su jau žinomomis ir pamėgtomis kavos pupelėmis. Galbūt atrastas skonis jus užburs ir privers pamėgti abi šias kavos rūšis?

Mėgaukitės kvapnia ir skania kava eksperimentuodami ir kurdami 

Kava – tonizuojantis gėrimas, išsiskiriantis kvapniu aromatu ir unikaliu skoniu, kurį lemia ne tik pasirinktos kavos pupelės, bet taip pat jų malimo rupumas, vandens temperatūra, pieno ir kavos proporcija, vandens tekėjimo greitis bei pieno putos konsistencija. Tad norint išgauti vis kitokį kavos skonį, nebijokite pasitelkti kūrybiškumą. Žaiskite su skirtingomis kavos pupelių rūšimis, nebijokite keisti kavos ir pieno kiekį, išbandykite visas kavos aparatų funkcijas ir skirtingus kavos gėrimus, kurkite kartu su Latte Art technika. Atminkite, kad tik eksperimentuojant galima atrasti slapčiausius skonius.

Užsakymo Nr. 3

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.14.132.214.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...