Kaip išvengti nuskalbtų drabužių efekto?

Tinkamas drabužių skalbimas yra svarbus, norint savo rūbus išlaikyti kuo ilgiau tinkamos būklės. Net ir nešiojant pačius geriausius, kokybiškiausius rūbus, juos galite sugadinti, jeigu skalbsite netinkamai. Rūbų skalbimo taisyklės yra labai paprastos, svarbiausia nuoseklumas, tinkamas skalbimo priemonių naudojimas ir atidumas. Pateiksime jums esminius aspektus, kurie yra svarbūs skalbiant drabužius, jog jūsų mylimi rūbai jums tarnautų kiek įmanoma ilgiau. 

Reklama

Kokias skalbimo priemones naudoti?

Pirmiausia pakalbėkime apie tinkamų skalbimo priemonių naudojimą. Skalbimo priemonės neturėtų pažeisti pačio audinio ir būti švelnios. Geriausia rinktis tokią skalbimo priemonę, kurios sudėtis būtų kuo labiau natūralesnė. Ekologiškos skalbimo priemonės saugo ne tik aplinką, bet ir jūsų rūbus. Skalbimo priemonių pasirinkimas labai priklauso nuo rūbų tipo. Jeigu skalbiate įprastus rūbus, kurie nereikalauja itin daug priežiūros, tokiu atveju tiks universalus skalbiklis. Jeigu audinys yra lengvas, arba pagamintas ir daugiau priežiūros reikalaujančio audinio, naudokite minkštiklį bei skalbimo priemonę skirtą konkrečiam audiniui. Drabužiams skalbti labiausiai rekomenduojama naudoti skystas skalbimo priemones.

Kaip tinkamai skalbti rūbus?

- Prieš skalbiant rūbus, pirmiausia juos reikėtų išrūšiuoti į šviesius, tamsius bei spalvotus drabužius. Jeigu turite rūbų, kurie yra lepesnio audinio, pavyzdžiui, šilkas ar vilna, tokius rūbus taip pat reikėtų atskirti, nes jų skalbimo būdas skirsis. 

- Perskaitykite rūbų etiketes, atidžiai pažiūrėkite nurodymus ir jų griežtai laikykitės. Etiketėje bus nurodyta kokioje temperatūroje galima skalbti audinį. Kai kuriems rūbams yra galimas tik sausas valymas, arba skalbimas rankomis.

- Atkreipkite dėmesį ir į tai, jog ne visus rūbus galima džiovinti džiovyklėje. Tam tikriems rūbams džiovyklė gali pakenkti, sugadinti audinį ar jį sutraukti. Ar konkretų rūbą galima dėti į džiovyklę, taip pat galėsite pamatyti ant drabužio etiketės.

- Savo namuose turėtumėte turėti skirtingo tipo skalbiklius spalvotiems, juodiems, baltiems rūbams. Galite papildomai naudoti minkštiklį ar baliklį, pagal poreikį. Tokiu būdu rūbai taip greitai nenusiskalbs. Svarbiausia nepadauginti skalbimo miltelių ir naudoti juos taip, kaip parašyta instrukcijoje.

- Kiekviena skalbimo mašina turi skirtingas skalbimo programas, skirtingiems audiniams. Lengviems bei daugiau priežiūros reikalaujantiems audiniams, reikėtų naudoti lengvas skalbimo programas, su žemesne temperatūra bei nedideliu gręžimu. Aukštesnė temperatūra yra reikalinga šviesesniems audiniams.

Užsakymo nr. 
2023/09/22/2

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.144.96.66.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip tinkamai prižiūrėti savo elektromobilį: 5 naudingi patarimai

Partnerio turinys

Daugelyje šiandieninių elektrinių transporto priemonių nėra variklio ar tradicinės automatinės pavarų dėžės. Iš pirmo žvilgsnio gali atro...

9 patarimai, kaip saugiai surengti fejerverkų šou

Partnerio turinys

Renginiai, kepsninės ir fejerverkai - tai daugelio svarbiausių švenčių dalis. Galų gale, argi Naujieji metai iš tikrųjų būtų panašūs į N...