Kaip išsirinkti gerą virtuvės plautuvę?

Namų širdis - virtuvė. Joje gimsta skaniausi kulinariniai ir konditeriniai šedevrai, turiningai leidžiamas laikas su šeima. Tačiau, norint virtuvėje patogiai ir efektyviai dirbti, gaminti maistą, būtina pasirinkti ne tik tinkamus buitinės technikos prietaisus, bet ir kitus įrenginius. Itin svarbų vaidmenį virtuvėje vaidina plautuvė. Joje ne tik plauname rankas, bet ir indus, produktus prieš maisto ruošimą. Tai vienas iš labiausiai ir plačiausiai naudojamų įrenginių, virtuvėje. Tiesa, plautuvės būna tikrai įvairios ir skirtingos. Jos skiriasi ne tik savo tipais, bet ir dizainais, dydžiais, spalvomis. Tad, pasirinkti tikrai yra iš ko. Na, o norintiems pasirinkti labiausiai prie virtuvės stiliaus derančią ir poreikius geriausiai patenkinančią plautuvę, šiame straipsnyje pateiksime kelis patarimus, kurie padės sėkmingai padės tai padaryti. 

Plautuvės tipas 

Renkantis virtuvės plautuvę itin svarbu pasirinkti jos tipą. Tipas nusako kaip plautuvė bus montuojama ir kaip ji atrodys. Iš esmės, virtuvės plautuves galime skirstyti į du tipus - įmontuojamas ir uždedamas ant stalviršio. Už dedamos ant stalviršio plautuvės puikiai tinka bet kokio tipo virtuviniams stalviršiams, yra lengviausiai ir patogiausiai montuojamos, padeda sutaupyti nemažai išlaidų, kurias skirtumėte montavimo darbams. Tokio tipo plautuvės yra įdedamos į tiksliai išpjautą skylę stalviršyje, o plautuvės kraštai yra iškilę virš stalviršio paviršiaus. Nors ir yra patogiai ir lengvai montuojamos, jas gali būti sunku valyti. Purvas ir nešvarumai kaupsis aplink plautuvės kraštus, o juos iš ten gali būti sunku iškrapštyti. Taip pat, tokie besikaupiantys nešvarumai ir drėgmė ilgainiui gali sugadinti stalviršį. Tačiau, tinkamas montavimas ir reguliarus valymas turėtų padėti to išvengti. Tuo tarpu, įmontuojamos plautuvės yra modernesnis pasirinkimas. Šios plautuvės yra montuojamos stalviršyje, todėl, neturi išsikišusių ir vizualiai matomų kraštų. Tokiu būdu, plautuvė visiškai susilieja su stalviršio paviršiumi, užkerta kelią nešvarumų ir drėgmės kaupimuisi aplink plautuvės kraštus. Tiesa, tokias plautuves montuoti gali būti sudėtingiau nei ant stalviršio dedamo tipo modelius. Negana to, šio tipo plautuvės yra kur kas brangesnės, o taip pat nemažai kainuoja ir jų montavimo darbai. Tiesa, naudinga paminėti ir tai, kad tokio tipo plautuvės, dažniausiai neturi iš anksto išpjautos skylės maišytuvui. Tai reiškia, kad maišytuvą teks montuoti į stalviršį arba prie sienos. Tuo tarpu, ant stalviršio dedamo tipo plautuvės beveik visada turi integruotą maišytuvo skylę ir leidžia nesukti galvos dėl papildomos vietos, skirtos maišytuvo montavimui, ruošimo. 

Plautuvės dydis 

Išsirinkus tinkamą ir norimą plautuvės tipą, būtina atsižvelgti ir į plautuvės dydį. Naudinga žinoti, kad virtuvės plautuvės gali būti ne tik skirtingų tipų, bet ir formų bei dydžių. Na, o tinkamos pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų poreikių, virtuvės dydžio, turimų įpročių. Vienos virtuvės plautuvės yra viengubos, kitos gali būti dvigubos. Pastarosios itin praverčia didelėse virtuvėse, dažnai ir intensyviai ruošiant maistą, kadangi, suteikia daugiau vietos ne tik indų, bet ir maisto produktų plovimui. Viengubos - standartinis pasirinkimas, puikiai derantis visose virtuvėse. Mažose virtuvėse geriausiu pasirinkimu bus tokio dydžio plautuvės, kurios neužims daug vietos ant stalviršio, bet tuo pat metu leis patogiai ir efektyviai naudotis jos teikiamomis funkcijomis. Dažnu atveju, tam puikiai tinka ir kampinės plautuvės, kurios puikiai padeda sutaupyti vietos virtuvėje. Didelėse virtuvėse plautuvės dydis tokio svarbaus vaidmens nevaidina. Tačiau, persistengti taip pat nereikėtų, kadangi, pati didžiausia plautuvė gali užgožti bendrą virtuvės stilių. 

Medžiaga, iš kurios pagaminta plautuvė 

Itin svarbu nepamiršti atsižvelgti ir į medžiagą, iš kurios pagaminta virtuvės plautuvė. Nuo jos priklausys plautuvės patvarumas, funkcionalumas, ilgaamžiškumas, o taip pat ir išvaizda. Plautuvės gali būti gaminamos iš ketaus. Tokios plautuvės pasižymi išskirtiniu patvarumu, o išorėje yra padengiamos emaliuota porceliano danga, kuri suteikia lengva plautuvės priežiūrą ir valymą. Dažniausiai, ketaus plautuvės yra  baltos spalvos, o taip pat, gali būti ir kitų, šviesių atspalvių. Kitas tipas - keramikinės plautuvės. Jos atrodo elegantiškai, yra atsparios rūdims, tačiau, gali skilti ir šiomis dienomis yra naudojamos vis rečiau. Populiariausios - nerūdijančio plieno plautuvės. Dažniausiai, jos pasižymi garsą mažinančiomis savybėmis, yra atsparios skilimams, rūdims. Taip pat, jos pasižymi ir atsparumu rūgščioms medžiagoms. Šio tipo plautuvės yra lengvai derinamos prie bet kokio virtuvės stiliaus. Panašaus pobūdžio yra ir varinės plautuvės. Jos pasižymi išskirtine išvaizda, antibakterinėmis savybėmis, tačiau, reikalauja kur kas daugiau priežiūros, nėra atsparios rūdims. Natūralios akmens masės plautuvės - išskirtinis pasirinkimas. Marmurinės, granitinės plautuvės pasižymi unikalia išvaizda, tačiau, reikalauja daugiau priežiūros ir yra brangiausios. Na, o paprastos akmens masės plautuvės yra gaminamos iš granito ir akrilo mišinio. Jos pasižymi aukšta kokybe, nereikalauja daug priežiūros ir garantuoja patogų naudojimą, ilgus metus. 

Plautuvė, praustuvas ar vonia - viską, ko reikia namams tikrai rasite Varlėje. Čia visada žemos kainos! 

Partnerio turinys
Reklama

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.133.86.172.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...