Išnagrinėtos anoniminės pretenzijos dėl Mėklos gatvės

Kėdainių rajono savivaldybė, reaguodama į anonimiškai gautą skundą dėl Mėklos gatvės Saviečių miestelyje Pelėdnagių seniūnijoje asfaltavimo darbų kokybės, pirmiausia įpareigojo rangovą UAB „Babėnų transportas“ dar kartą patikrinti ir papildomai sutvirtinti kelkraščius. Vėliau išsamiai patikrino atliktų darbų kokybę. 

Administracijos direktoriaus Arūno Kacevičiaus reikalavimu atlikta 2020 metų liepos 8 dienos rangos sutartyje su UAB „Babėnų transportas“ Nr. VP-772 numatytų darbų įvykdymo apžiūra. Jos metu įvertinta, kad Saviečių kaimo Mėklos gatvėje rangovai atliko darbus pagal 2011 metų projektą, kuris buvo parengtas ir patvirtintas vadovaujantis tuo metu galiojančiais techniniais reikalavimais. Atliktų darbų kokybė buvo vertinama teisės aktų nustatyta tvarka. Broko priimant darbus nenustatyta, tai įrodo gauti kiekvieno ruošiamo gatvės pagrindinio sluoksnio kontrolinių laboratorinių bandymų protokolai. Vykdant darbus gauti leidimai įrengti virš pagrindinio gatvės sluoksnio esančius kitus sluoksnius, o savikontrolės tyrimai atlikti tik dalyvaujant užsakovo atstovams. Vietomis kelkraštis yra šiek tiek siauresnis nei vienas metras, nes, iškasus suprojektuotą paviršinio vandens nuvedimo griovį su reikalaujamais skersiniais ir išilginiais nuolydžiais, jo pločius apribojo privačių sklypų ribos ir pastatytos tvoros bei apšvietimo stulpo atrama. Darbus priėmė ir ant Mėklos gatvės darbų atlikimo akto pasirašė MB DPTKP techninės priežiūros inžinierius Darius Pasvenskas.

2020 metų pabaigoje, baigus gatvėje rekonstravimo darbus, Mėklos gatvę apžiūrėjo Kėdainių rajono savivaldybės specialistai su Lietuvos automobilių kelių direkcijos kontroliuojančiu asmeniu. Jokių pastabų rangovams nebuvo, išskyrus tai, kad reikėjo nušluoti nuo asfaltbetonio dangos žvyro likučius. Penkerius garantinio laikotarpio metus nuo naujos išasfaltuotos gatvės eksploatacijos pradžios bus vykdomi patikrinimai, kuriuose dalyvaus Lietuvos automobilių kelių direkcijos kontroliuojantis asmuo. Atlikęs apžiūrą jis taip pat teiks savo išvadas. 

Po skundo meras Valentinas Tamulis asmeniškai lankėsi Saviečiuose ir bendravo su bendruomenės primininke bei su klausimus keliančia  gyventoja. Administracijos direktorius Arūnas Kacevičius ir Pelėdnagių seniūnas Edvinas Pagirskas seniūnas taip pat ne kartą vyko į Saviečius apžiūrėti išasfaltuotos Mėklos gatvės ir gilinosi į situaciją bei ieškojo skundo priežasčių. Savivaldybės vadovai bendravo su daugeliu gyventojų, kurie teigė nusiskundimų neturintys, tačiau pripažino, kad jų gyvenvietėje susidarė nemaloni situacija dėl nepagrįstų reikalavimų ir pasipiktinimo, kurį nuolat išsako vienos sodybos gyventojai.   

Mėklos gatvės asfaltavimas Saviečių mietelyje atsiėjo 131 459,62 Eur.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.147.66.178.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...