Į ką atsižvelgti renkantis grindinio trinkeles?

Tvarkant kiemo teritoriją, dažniausiai neapsieinama be vieno ar kito tipo trinkelių. Trinkelės ne tik padeda suformuoti tvarkingą, išpuoselėtą kiemo aplinką, bet ir suteikia galimybę apsisaugoti nuo purvo patekimo į vidaus patalpas. Grindinio trinkelės gali būti gaminamos iš skirtingų medžiagų. Taip pat jos gali būti įvairių spalvų, matmenų bei formų. Savaime suprantama, jog skirtingos trinkelių ypatybės formuoja ir kardinaliai skirtingą lauko grindinio kainą. Taigi, kaip išsirinkti tinkamas trinkeles? Ir kokiais kriterijais reikėtų vadovautis renkantis lauko grindinį?

Reklama

 Trinkelių medžiagos pasirinkimas

 Lauko grindiniui skirtos trinkelės yra gaminamos iš skirtingų medžiagų, kurios įtakoja ne tik dangos estetines savybes, bet ir tvarumą, praktiškumą bei ilgaamžiškumo rodiklius. Trinkelės gali būti klinkerinės arba akmeninės. Bene plačiausiai paplitęs yra betoninių trinkelių tipas. Pasirinkta trinkelių sudėtis stipriai įtakoja ir galutinę lauko grindinio kainą, todėl trinkelių medžiagą reikėtų rinktis įvertinus ir savo poreikius, ir individualias finansines galimybes. Kainos aspektu, betoninės trinkelės dažniausiai yra pigesnės už kita sudėtimi pasižyminčias trinkeles. Brangiausios yra klinkerinės plytelės. Tačiau tikrai negalima teigti, jog klinkerinės plytelės yra žymiai kokybiškesnės nei betoninės. Tiek vienas, tiek kitas trinkelių tipas turi savitų privalumų.

Trinkelių storis

Trinkelių storį reikėtų rinktis atsižvelgiant į būsimą jų naudojimo paskirtį. Sakykim, jeigu betoninės trinkelės bus naudojamos pasivaikščiojimo takeliams, terasoms ar kitoms lauko erdvėms, kurios nesusidurs su didele apkrova, tuomet galima rinktis 5 cm storio betonines trinkeles. Vis tik, jeigu betoninės trinkelės bus klojamos kiemo dalyje, kurioje važinėja ar stovi transporto priemonės, tuomet saugesnis pasirinkimas – 6 cm storio trinkelės. Jeigu yra tikimybė, jog teritorijoje, kurioje bus klojamos grindinio trinkelės sukiosis ne tik lengvasis, bet ir sunkusis transportas, tuomet reikėtų apsvarstyti 8, 10 ar net 15 cm betoninių trinkelių montavimo galimybę. 

Trinkelių forma

Grindiniui skirtos trinkelės gali būti pačių įvairiausių formų. Populiariausios ir labiausiai paplitusios – keturkampės formos trinkelės. Taip pat neretai pasirenkamas ir banguotų arba kaulo formą primenančių trinkelių variantas. Reikėtų suprasti, kad trinkelių forma įtakoja ne tik estetines grindinio savybes, bet ir jo tvarumo rodiklius. Kiemo teritorijoms, kurios susidurs su itin didelėmis apkrovomis, rekomenduojama rinktis nestandartinių, banguotų ar kaulo formų plyteles. Jeigu kieme, kuriame važiuos sunkusis transportas, planuojate kloti standartines kvadrato formos trinkeles, tuomet jas reikėtų kloti vadinamu eglutės raštu.

Reklama

 Trinkelių gamintojas

Nors iš pažiūros visos trinkelės atrodo labai panašiai, tačiau jų kokybė – tikrai skiriasi. Kiekvienas trinkelių gamintojas, tokių gaminių gamybos procese naudoja skirtingas medžiagas bei taiko savitą gamybos technologiją. Todėl galutiniame rezultate skiriasi ir trinkelių kokybė, ir estetinė išvaizda, kurią tikrai galima įvertinti plika akimi. Taip pat renkantis trinkeles reikėtų pasidomėti, kokias pirkimo ir pristatymo sąlygas siūlo konkretus gamintojas. Vienos įmonės sandėliuoja gaminius ir gali pasiūlyti itin greitą bei operatyvų pristatymą. Kitos, savo ruožtu, vietoje gaminių neturi arba turi nepakankamą jų kiekį, todėl pristatymo procesai gali užtrukti bei tapti keblesni.

Jeigu šiuo metu gyvenate kiemo teritorijos tvarkymo nuotaikomis ir ieškote patikimų grindinio trinkelių tiekėjų, rekomenduojame pasidomėti „Kauno Gelžbetonis“ produkcija. Grindinio trinkelės iš Kauno gelžbetonio džiugina ne tik aukšta kokybe ir optimalia kaina, bet ir matmenų, storių bei formų įvairove. Todėl net neabejojame, kad be didelių pastangų rasite optimaliausią, labiausiai individualius poreikius atitinkanti trinkelių variantą ir tikrai nenukentėsite finansiškai. 

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 52.15.143.223.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip tinkamai prižiūrėti savo elektromobilį: 5 naudingi patarimai

Partnerio turinys

Daugelyje šiandieninių elektrinių transporto priemonių nėra variklio ar tradicinės automatinės pavarų dėžės. Iš pirmo žvilgsnio gali atro...

9 patarimai, kaip saugiai surengti fejerverkų šou

Partnerio turinys

Renginiai, kepsninės ir fejerverkai - tai daugelio svarbiausių švenčių dalis. Galų gale, argi Naujieji metai iš tikrųjų būtų panašūs į N...