Į ką atsižvelgti renkantis giluminį vandens siurblį?

Dažniausiai giluminis šulinys įrengiamas sklypuose, kuriuose nėra galimybės įsivesti vandentiekio. Tačiau vis dažniau statytojai tai renkasi dėl praktinių priežasčių, nes vanduo iš nuosavo šulinio yra nemokamas ir labai dažnai geresnės kokybės nei iš vandentiekio. Svarbi giluminio šulinio įrengimo dalis yra siurblys. Į ką turėtumėte atsižvelgti jį rinkdamiesi?

Reklama

Rinkoje yra daug giluminių gręžinių panardinamųjų siurblių prekės ženklų, todėl tik pasirinkimas labai pagerins darbo efektyvumą, sumažins nereikalingas atliekas ir sutaupys gamybos sąnaudas. 

Kokį giluminį vandens siurblį pasirinkti?

Giluminis siurblys yra vertikaliai panardinamas į vandenį įrenginys, kuris dėl veikiančio variklio, sukuriančio galingą išcentrinę jėgą, išstumia skystį į paviršių stipria vandens srove.

Norėdami tinkamai pasirinkti savo poreikius giluminį siurblį, turėtumėte atkreipti dėmesį į prietaiso atitiktį konkretiems reikalavimams. Jis turi užtikrinti vartotojui reikalingą vandens srautą. Taip pat svarbus prietaiso panardinimo gylis, atstumas, iki kurio jis galės pumpuoti skystį. Įvairių tipų giluminius vandens siurblius ir skirtingas prietaisų specifikacijas galite peržiūrėti internetinėje parduotuvėje: technobaltic.lt.

Svarstydami apie giluminį vandens siurblį ir tai, kaip jį teisingai pasirinkti, visada atsižvelkite į naudojimo tipą. Juk siurblys gali būti naudojamas ne tik vandeniui paimti iš požeminių šaltinių, bet ir iš įvairiausių talpyklų, atvirų tvenkinių, baseinų.

Į ką atsižvelgti renkantis giluminį vandens siurblį?

Dauguma buityje naudojamų giluminių vandens siurblių veikia šuliniuose. Norėdami žinoti, kokį įrenginį pasirinkti, turite atkreipti dėmesį į šiuos rodiklius:

- našumas - per vieną minutę išsiurbiamo skysčio kiekis litrais;

- panardinimo gylis;

- spaudimas - vertė, rodanti, kokį atstumą įrenginys gali nupumpuoti nuo įsiurbimo taško iki vartojimo taško.

Reklama

Norint nustatyti, kaip pasirinkti giluminį siurblį šuliniui, ir apskaičiuoti jo našumą, reikia susumuoti vandens suvartojimą kiekvienoje konkrečioje vandens paėmimo vietoje (virtuvėje, tualete, vonioje, vasaros duše). Bendras rezultatas parodo reikiamą perpumpuojamo vandens kiekį. Remdamiesi juo, turėtumėte pasirinkti tam tikro našumo įrenginį.

Jei šulinys yra gilesnis nei 10 metrų arba naudojate giluminį gręžinį, būtina įsigyti galingesnį siurblį, galintį išstumti į paviršių vandenį, kurio srauto pakaktų visiems namų ūkio poreikiams patenkinti.

Užsakymo nr.
24/03/25/11

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.223.32.230.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...