Hibridinių klasių įranga pasiekė mokyklas

Gana sudėtinga Covid – 19 ligos plitimo situacija keičia įprastą švietimo įstaigų darbą.

Švietimas susidūrė su naujais iššūkiais ir ieško kelių, kaip geriau vykdyti ugdymo procesą. Nuotolinis mokymas daug ką apvertė aukštyn kojomis ir per trumpą laiką mokyklų bendruomenės turėjo prisitaikyti prie mokymo ir mokymosi iš namų.

Atsižvelgus į susidariusią situaciją ir mokyklų poreikius, buvo nutarta sukurti ir išbandyti sprendimą, kuris pavadintas hibridine klase. Šis sprendimas puikiai tinka griežto ar švelnaus karantino sąlygomis, bet tuo pačiu gali būti naudojamas ir normaliomis sąlygomis.

Hibridinės klasės tikslas yra sujungti į vieną erdvę tiek klasėje, tiek namuose esančius vaikus ir mokytojus.

Klasėje įrengtos technologijos užtikrina, kad tiek klasėje, tiek namuose esantys vaikai kuo puikiausiai girdėtų vieni kitus. Jeigu mokytojas kažką aiškina priešais klasę ir rašo interaktyviojoje lentoje, tiek vaikai klasėje, tiek vaikai namuose gali matyti mokytoją ir jo rašomą turinį. Mokytojas ant kaklo turi specialų mikrofoną, kuris perduoda garsą ne tik vaikams, esantiems namuose, bet ir sustiprina mokytojo balsą ir transliuoja per klasėje esančius garsiakalbius – taip užtikrinama, kad visi klasėje sėdintys vaikai vienodai ir aiškiai girdėtų mokytoją. Dar vienas šios sistemos privalumas – nereikia brangių technologijų. Be to, sistemą tinka naudoti su bet kuriomis jau įdiegtomis technologijomis, pavyzdžiui, „Microsoft Teams“, „Zoom“ ar „Google Hangouts“.

Vakar Kėdainius pasiekė Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos skirti 30 hibridinių klasių komplektų. Juo sudaro planšetinis kompiuteris „Galaxy Tab A7 Lite“, bevielė garso kolonėlė „Mi Portable Bluetooth Speaker“, „Swivl“ CX robotas ir teleskopinis stovas.

Hibridinių klasių įranga paskirstyta atsižvelgus į mokinių ir klasių komplektų skaičių ugdymo įstaigose ir jau pasiekė adresatus. Po 4 komplektus gavo LSU „Aušros“ progimnazija ir „Ryto“ progimnazija, 3 komplektus gavo J. Paukštelio progimnazija, po 2  –  „Atžalyno“ , Šviesioji, Akademijos ir Krakių M. Katkaus gimnazijos bei Labūnavos pagrindinė mokykla, po vieną – Josvainių ir Šėtos gimnazijos,  Suaugusiųjų ir jaunimo MC, Dotnuvos, Miegėnų, Surviliškio V. Svirskio ir Truskavos pagrindinės mokyklos, Specialioji mokykla ir Vilainių mokykla-darželis „Obelėlė“.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 52.15.189.48.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.