Gražiausios dirbtinės eglutės paieškos: ką naudinga žinoti renkantis?

Pagrindinis ir ko ne svarbiausias Kalėdų atributas - eglutė. Tai nuostabi puošmena, suteikianti jaukumo, padedanti namuose sukurti šiltą ir šventišką atmosferą. Negana to, eglutė suteikia ir vietą išsvajotų ir taip lauktų dovanų dėjimui, laikymui.

Be eglutės, dažnas iš mūsų, tikrai negalėtų įsivaizduoti Kalėdų ir viso kalėdinio laikotarpio. Tad, išsirinkti tinkamą ir gražiai ją papuošti yra labai svarbus ir atsakingas darbas. Rinktis, žinoma, galima iš dviejų pasirinkimų - gyvos arba dirbtinės eglutės. Tiesa, ne visi turi galimybių įsigyti gyvą eglutę, tad, dažnu pasirinkimu tampa dirbtinės ir kelis metus iš eilės naudojamos dirbtinės eglutės. Tačiau, kaip išsirinkti pačią gražiausią ir kokybiškiausią iš tokios jų gausos? Apie tai plačiau - šiame straipsnyje. 

Kodėl verta rinktis dirbtinę Kalėdų eglutę?

Kalėdos be eglutės būtų sunkiai įsivaizduojamos. Tai itin svarbus ir reikšmingas didžiausios metų šventės atributas, kuris ne tik puošia namus, bet ir padeda juose sukurti kalėdinę dvasią. Itin dažnas pasirinkimas, šiomis dienomis, dirbtinė Kalėdų eglutė. Tai tikrai nemaža investicija, kadangi, dažnu atveju, dirbtinės eglutės yra brangesnės už gyvas. Tačiau, žvelgiant iš kitos pusės, dirbtinė eglutė savo grožiu gali džiuginti tikrai ne vienas Kalėdas, jei yra pasirenkama tinkamai. Šiomis dienomis, dirbtinės eglutės, savo išvaizda praktiškai nesiskiria nuo gyvų eglučių. Jos atrodo tikrai realistiškai, o tam tikrus modelius net gali būti sunku atskirti nuo gyvo, tikro medžio. Negana to, šiais laikais, galima lengvai išgauti ir natūralios eglutės kvapą, užpurškiant specialius kvapiklius ant dirbtinės eglutės. Taip pat, dirbtines Kalėdų eglutes verta rinktis ir dėl to, kad jos nekelia alergijos, nereikalauja kasdienio laistymo ir nemeta spygliukų, kuriuos kasdien reikėtų šluoti ir valyti. Na, o kadangi, dirbtinę eglutę galima naudoti tikrai ne vienus metus, toks pasirinkimas tampa tikrai praktišku bei ekonomišku.

Dirbtinės eglutės dydis 

Siekiant pasirinkti tinkamiausią ir gražiausią dirbtinę eglutę savo namams, paieškas reikėtų pradėti nuo norimo eglutės dydžio. Eglutės skiriasi ne tik savo aukščiu, bet ir pločiu. Galima rasti tiek labai aukštų ir plačių, tiek žemų ir gana siauro skersmens eglučių. Svarbu, kad eglutė savo dydžiu neužgožtų erdvės, paliktų vietos praėjimams. Mažoje erdvėje ar nedideliame kambaryje milžiniška eglutė gali atrodyti neskoningai. Lygiai taip pat, keistai didelėje erdvėje gali atrodyti ir visai maža Kalėdų eglutė. Tinkamo dydžio pasirinkimas visiškai priklauso nuo turimų poreikių, biudžeto, namų ar erdvės, kurioje eglutė bus statoma, dydžio. Tad, į tai labai svarbu atsižvelgti renkantis. 

Dirbtinės eglutės medžiaga 

Daug dėmesio renkantis reikėtų skirti ir eglutės medžiagai, iš kurios ji pagaminta. Naudinga paminėti, kad dirbtinės eglutės gali atvaizduoti skirtingų tipų spygliuočių medžius, tad, sau tinkamą pasirinkimą tikrai ras kiekvienas. Tiesa, nuo medžiagos, iš kurios pagaminta eglutė visiškai priklauso ne tik jos išvaizda, bet ir patvarumas, ilgaamžiškumas. Praktiškai visos dirbtinės eglutės yra gaminamos iš plastiko. Jis gali būti PVC arba PE tipo. Nors abiejų tipų eglės yra plastikinės, PE tipo plastiko eglutės išsiskiria labiau realistiška, tikrą eglutę primenančia išvaizda. Tiesa, plačiai naudojamos ne tik žalios, bet ir kitų spalvų eglutės, kurios gali būti gaminamos ne tik iš plastiko, bet ir iš plunksnų, kitų dirbtinių medžiagų. Naudinga paminėti ir tai, kad dirbtinės eglutės gali būti sustatomos skirtingai. Vienos yra parduodamos kaip vientisas, neardomas elementas ir pasižymi itin lengvu pastatymu. Kitos - ardomos, sudedamos iš atskirų šakų, todėl, dažniausiai, atrodo natūraliau. Kitą vertus, jų surinkimas užima nemažai laiko. 

Dirbtinės eglutės dizainas ir ypatybės 

Išsirinkus tinkamą eglutės dydį, medžiagą, belieka išsirinkti ir labiausiai patinkantį dizainą. Dirbtinės eglutės gali atvaizduoti eglę, pušį, kėnį ar bet kokį kitą spygliuoti, o tinkamo dizaino pasirinkimas visiškai priklauso nuo jūsų norų bei to, kokia eglutė jums yra gražiausia. Negana to, kad skiriasi medžio tipu, tam tikros dirbtinės eglutės gali skirtis ir kitomis ypatybėmis. Vienos iš anksto yra papildytos lemputėmis. Nors ir kainuoja brangiau, tokios eglutės yra gana praktiškas pasirinkimas, kadangi, papildomai nereikia rūpintis girliandomis. Taip pat, galima rasti ir iš anksto papuoštų, žaisliukais papildytų eglučių. Plačiai naudojamos ir tos, kurios yra papildytos kankorėžiais, dirbtiniu sniegu bei kitais atributais. Kuo daugiau papildomų ypatybių, tuo daugiau teks už eglutę mokėti. 

Ieškote gražiausios eglutės? Tikime, kad būtent tokią tikrai rasite Varlėje: https://www.varle.lt/eglutes/. Varle.lt internetinėje parduotuvėje eglutės, kalėdinės dekoracijos, dovanos ir daugybė kitų prekių - už žemą kainą! Pasiruoškite šventėms iš anksto!

Partnerio turinys
Užsakymo nr. 20221229/1

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.131.13.37.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...