Didžiausios klaidos žvejojant bei kaip jų išvengti?

Žūklė yra gana populiarus laiko praleidimo būdas, kurį vieni renkasi dėl visiško atsipalaidavimo, o kiti - dėl jaučiamo azarto tuo metu. Kad ir kuriai iš šių grupių priklausote jūs, žvejojimas gali būti išties svarbi gyvenimo dalis. Visgi, užsiimant šia veikla riba tarp sėkmės ir visiškos nesėkmės yra labai plona. Taip yra dėl to, nes yra daugybė veiksnių, kurie gali žvejojimo patirtį apkartinti bei sutrukdyti pasiekti norimą rezultatą. Tad, kad viso to būtų galima išvengti, šiame straipsnyje pateiksime pačias didžiausias klaidas, kurias daro žmonės žūklės metu, bei patarimus, kaip jų išvengti. 

Susidarytas planas

Plano susidarymas prieš imant į rankas meškerę gali būti tikrų tikriausias sėkmės garantas. Būtent dėl to neskubėkite pradėti žvejoti ir pirmiausia pagalvokite, kokią žuvį norėtumėte sugauti, kurioje ežero vietoje yra didžiausia tikimybė, jog jums galėtų pasisekti, bei kokių technikų ar priemonių reikės šiam tikslui įgyvendinti. Visus šiuos aspektus gerai apmąstykite, kadangi tai tikrai gali atnešti puikų rezultatą. Žinoma, taip pat turėkite omenyje, jog greičiausiai absoliučiai viskas pagal planą nevyks, kuomet žvejosite, todėl būkite lankstūs ir prireikus prisitaikykite prie situacijos. 

Senas ir atbukęs kabliukas

Labai svarbu ruošiantis žvejoti pasirūpinti kabliukų atsargomis. Viena didžiausių klaidų, kurią galima padaryti žvejojant – naudoti seną bei atbukusį kabliuką, nuo kurio žuvis gali lengvai atsikabinti ir nuplaukti savais keliais. Visa tai tikrai gali sunervinti ir sukelti nusivylimą. Negana to, svarbus ir kabliuko dydis – jis turėtų atitikti tos žuvies dydį, kurią norite sugauti, todėl, jei žuvis didelė, reikės didesnio kabliuko ir priešingai. 

Nepakeičiamas valas

Greičiausiai patyrę žvejai žino, jog laikas nuo laiko valą reikia pakeisti, dažniausiai tai daroma po kiekvieno sezono. Kam tai reikalinga? Su laiku naudojamas valas susilpnėja nuo patiriamos apkrovos, trinties bei net ultravioletinių spindulių. Kaip bebūtų, turėkite galvoje, jog naują valą geriausia keisti kitu, kuomet iki žūklės liko dar pakankamai laiko, o ne kelios valandos. Tai labai svarbu dėl to, nes naujas valas ant valo būgnelio turi susigulėti, kad nepradėtų nuo jo kristi. Jei ieškosite, kur galima įsigyti šių reikmenų – valai iš varle.lt pasižymi puikia kokybe ir gera kaina, tad nieko nelaukite ir užsukite pasižvalgyti!

Netinkamas gylis ir laikas

Jei žvejojate šiltuoju metų laiku, prisiminkite, jog esant karščiams, žuvys mėgsta paunksmę, todėl ieško įvairių vietų, kur galėtų prisiglausti. Būtent dėl to nerekomenduojama vasarą žvejoti vidurdienį, kuomet temperatūra būna aukščiausia. Daug geriau ir jums naudingiau būtų tuo užsiimti ryte arba vakare. Be viso to, pasidomėkite, kokį gylį mėgsta skirtingos žuvų rūšys. Pavyzdžiui, karšius rekomenduojama žvejoti tose ežero ar kito vandens telkinio vietose, kur gylis yra kiek didesnis už vidutinį jo gylį. Tai reiškia, jog vienur tinkamiausias bus 4 metrų gylis, o kitur geriausiai seksis 10 metrų ar dar gilesnėse gelmėse. 

Netvarka

Ne paslaptis, jog žvejyboje vienas svarbiausių faktorių yra efektyvumas, o netvarkingai laikomi žūklės reikmenys jam gali itin pakenkti. Tarkime, kaip įsivaizduojate žvejybą, jei niekur negalėsite rasti savo kabliukų? Arba ką darysite, jei prakiurus turimai guminei valčiai, po ranka neturėsite remonto komplekto jai? Panašių situacijų gali būti tikrai ne viena, todėl reikia būti tinkamai joms pasiruošus, norint, kad žvejybos procesas teiktų džiaugsmą. Specialios dėžutės bei kuprinės žvejybai gali būti puiki išeitis, kadangi dažnai jos turi daugybę skyrelių bei kišenėlių, leidžiančių jose laikyti pasirinktus daiktus. Tokiu būdu galėsite nesunkiai visus turimus žvejybos reikmenis surūšiuoti bei sudėti į paskirtas vietas, kas iškilus netikėtumams leis greitai reaguoti ir atrasti reikiamą priemonę. 

Neatkreipiamas dėmesys

Galiausiai, paskutinė, tačiau tikrai ne mažiausiai reikšminga klaida, kurią daro daugelis žvejų – nepakankamai stebima aplinka bei neatkreipiamas dėmesys į užuominas. Ką tuo norime pasakyti? Tarkime, jei matote lengvai raibuliuojantį vandens paviršių, paukščių susibūrimą tam tikroje vandens telkinio pusėje ar net žuvaujančius paukščius, galite žinoti, jog toje jo vietoje pagauti laimikį tikrai nebus sunku. Būtent dėl to būnant gamtoje rekomenduojama stebėti aplinką bei klausytis sklindančių garsų, gali būti, jog visa tai suteiks jums pačią geriausią užuominą ir raktą į sėkmę!

Užsakymo Nr.
2022/03/29/1
Reklama

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.144.42.196.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...