Daugiabučių namų gyventojų dėmesiui

Kėdainių rajono savivaldybės administracija, vykdydama jai teisės aktais priskirtas funkcijas, primena, kad vadovaujantis Lietuvos Respublikos daugiabučių gyvenamųjų namų ir kitos paskirties pastatų savininkų bendrijų įstatymo (toliau – Bendrijų įstatymas) 14 straipsnio 2 dalimi, bendrijos pirmininką renka ir iš pareigų atšaukia, tvirtina bendrijos pirmininko pareigybės aprašymą ir nustato bendrijos pirmininko darbo užmokestį bendrijos narių visuotinis susirinkimas (įgaliotinių susirinkimas) bendrijos įstatuose nustatyta tvarka 3 metų laikotarpiui.

Bendrijų įstatymo 15 straipsnio 2 dalyje nurodyta, kad bendrijos valdybą renka bendrijos narių visuotinis susirinkimas bendrijos įstatuose nustatytam, bet ne ilgesniam kaip 3 metų laikotarpiui.

Taip pat primename, kad duomenis apie bendrijos valdymo organų (pirmininko ir/ar valdybos) išrinkimą ir/ar perrinkimą naujai kadencijai privaloma įregistruoti ir/ar perregistruoti valstybės įmonės Registrų centro Juridinių asmenų registre.

Pažymime, kad iki bendrijos pirmininko ir/ar valdybos kadencijos pabaigos bendrijos narių visuotinis susirinkimas turi išrinkti naują bendrijos pirmininką ir valdybą. Pasibaigus bendrijos pirmininko ir/ar bendrijos valdybos narių kadencijai, bendrijos narių visuotinio susirinkimo šaukimo ir organizavimo iniciatyvos teisę turi daugiau kaip ketvirtadalis bendrijos narių, kurie bendrijos narių visuotinį susirinkimą organizuoja Bendrijų įstatymo 11 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatyta tvarka.

Kilus klausimų, galite kreiptis į Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Statybos ir turto skyrių, tel. (8 347) 44214.

Taip pat galite pasinaudoti nemokama teisine pagalba, teikiama Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Teisės ir personalo skyriuje, tel. (8 347) 69570.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.140.188.16.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.