COVID-19 vakcina jau pasiekė Kėdainių PSPC

Sausio 14 d. apie 9 val. ryto „Pfizer-BioNTech“ gamintojo vakcina nuo COVID-19 buvo atgabenta į Kėdainių pirminės sveikatos priežiūros centrą. Iš viso gauta 70 flakonų – 420 „Comirnaty“ vakcinos dozių. 

Vakar po pietų planuota vakcina iš Kauno klinikų Kėdainių taip ir nepasiekė, gavus pranešimą, kad įmonė, atsakinga už vakcinų pervežimą į koordinuojančius centrus, galimai pažeidė šalčio grandinę. Preliminariu „Pfizer“ atstovybės Lietuvoje vertinimu, temperatūros nuokrypis transportavimo metu buvo leistinose ribose ir poveikio vakcinoms neturėjo. Išsiaiškinus, jog vakcinos kokybė nenukentėjo, ji buvo paskirstyta Kauno bei Panevėžio regionams.

Vakcinai pasiekus Kėdainius, nedelsiant Kėdainių PSPC medikų brigados išvyko skiepyti COVID-19 vakcina jautriausių asmenų grupių. Pirmiausia, skiepų sulauks Dotnuvos slaugos namai bei Josvainių socialinis ir ugdymo centras, vėliau ir kitos socialinės įstaigos. 

Kiek anksčiau minėtose įstaigose vyko pasiruošimo skiepijimui darbai. Iš anksto buvo sudaryti besiskiepijančio personalo ir gyventojų pagrindiniai bei rezerviniai sąrašai. Daliai gyventojų ir dirbančiųjų buvo atliekami antikūnų testai, skirti žmogaus imuninės sistemos atsakui į viruso infekciją aptikti. Šie testai labiausiai tinka nustatyti ar žmogus jau yra persirgęs COVID-19 ir ar turi šiam virusui specifišką imunitetą. Tie asmenys, pas kuriuos rasta antikūnų, šįkart nebus skiepijami. 

Prioriteto tvarka COVID-19 vakcina bus skiepijami ,,Diaverum“ klinikos pacientai, Karščiavimo klinikos bei mobiliojo punkto darbuotojai.

VšĮ Kėdainių PSPC inform.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.216.190.167.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...