Atsigavimas po pilvo plastikos: ką verta žinoti?

Ketinant atlikti pilvo plastiką, naudinga žinoti, koks bus atsigavimas po jos. Tai priklausys nuo keleto veiksnių, įskaitant paciento amžių, sveikatos būklę, kūno svorį. Natūralu, kad po operacijos norisi kuo greičiau grįžti į normalią būseną, tačiau svarbu suteikti savo kūnui laiko pasveikti. Taigi, ką verta žinoti apie atsigavimą po pilvo plastikos?

Pasveikimo laikotarpis

Tam, kad pacientas turėtų pakankamai laiko pasveikti ir pailsėti, svarbu išsiaiškinti atsigavimui reikalingą laikotarpį. Kelias dienas po operacijos kūne paliekami drenai. Taip pat supažindinama, kaip juos tinkamai prižiūrėti. Maždaug 6 sav. po procedūros reikia nešioti specialų pilvo rišiklį. Jis padeda išvengti skysčių kaupimosi ir palaiko pilvą. 

Nors atliekant nedidelę operaciją atsigavimo laikotarpis paprastai yra trumpesnis, net ir tuo atveju mažiausiai 6 sav. svarbu vengti sunkios fizinės veiklos. Tai apima bet kokius intensyvius pratimus ar svorių kilnojimą. 

Ko tikėtis po operacijos?

Plastikos chirurgas arba kitas atsakingas asmuo informuoja pacientą, kaip elgtis po operacijos. Paprastai supažindinama:

- kaip prižiūrėti žaizdas ir drenus;

- ką reikia žinoti infekcijos atveju arba bendros sveikatos požiūriu;

- ko vengti kalbant apie fizinį aktyvumą, kuris turi įtakos žaizdoms pirmąsias 6 sav.;

- kada vėl apsilankyti pas plastikos chirurgą;

- kaip ilgai nešioti pilvo rišiklį;

- kiek laiko ilsėtis;

- ką galima valgyti.

Nusiprausti duše galima praėjus 48 val. po drenų pašalinimo. Iki tol juo naudotis nepatariama. Po operacijos dažniausiai skiriami antibiotikai ir, esant poreikiui, antikoaguliantai, apsaugantys nuo krešulių susidarymo. Taip pat gali būti naudojami nuskausminamieji vaistai ir skirti tepti ant odos. 

6 sav. po operacijos turėtų būti vengiama vartoti alkoholį ir rūkyti, nes tai gali turėti neigiamos įtakos gijimo procesui ir sukelti komplikacijų.

Atsigavimo namuose gairės

Pirmas kelias dienas po operacijos gali tekti miegoti ant nuožulnios lovos, laikant viršutinę kūno dalį šiek tiek pakeltą ir kelius sulenktus – paprastai tai padeda sumažinti patinimą. Norint sumažinti pilvo spaudimą po keliais galima padėti pagalves. 

Po operacijos patariama toliau judėti, net jei tai tik lengvas vaikščiojimas. Tokia veikla padeda palaikyti gerą kraujotaką ir taip paspartinti gijimo procesą, sumažinti kraujo krešulio susidarymo tikimybę. Sugrįžti į normalią būseną dažniausiai prireikia kelių savaičių. Gydytojas gali patarti, kokia tiksliai veikla galima užsiimti šiuo laikotarpiu.

Jeigu jus domina pilvo plastika, daugiau apie šią operaciją galite sužinoti paspaudę ant pateiktos nuorodos https://svplastic.com/paslaugos/plastine-ir-estetine-chirurgija/kuno-konturo-operacijos/pilvo-sienos-plastika. Geriau susipažinus su šia procedūra galima pašalinti bet kokias abejones. Būkite drąsus ir pasinaudokite galimybe pamiršti varginančius kompleksus – nesvarbu, jie būtų susiję su išvaizda ar sveikata.

Partnerio UAB „Seohelis" turinys

Užsakymo Nr.: 21/05/06

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.135.205.146.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

„Samsung“ telefonai: kaip rinktis?

Partnerio turinys

Jei nusprendėte atsinaujinti telefoną ir išbandyti kažkurį iš naujausių „Samsung“ modelių, pasirinkimas gali pasirodyti keblus, nes visi t...

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...