Ar lengva medinius paviršius apsaugoti nuo dėmių?

Nors daugumai mūsų patinka tai, kaip atrodo natūralūs medienos paviršiai, ši medžiaga yra ganėtinai trapi, jeigu negauna tinkamos priežiūros. Ypač daug vargo sukelia dėmės, kurias, jeigu jos įsigeria, pasidaro labai sunku išvalyti. Aptarsime, kaip prižiūrėti medinius paviršius, kad nereikėtų vargti su dėmėmis bei jų valymu.

Tinkama medinių paviršių apsauga nuo dėmių

Pradėti visi ekspertai rekomenduoja nuo specialių priemonių, kurios skirtos būtent tokiems poreikiams tenkinti. Vaškas, lakas, o taip pat ir ne viena alyva stalviršiui, grindims ar baldams padeda apsaugoti nuo dėmių. Šios priemonės arba įsigeria į paviršių (alyva), arba sukuria apsauginį sluoksnį (lakas), kad drėgmė bei skysčiai neįsigertų.

Turėkite omenyje ir tai, kad geriausia dėmes valyti iš karto, kai jos atsirado. Jeigu jos įsigers, vėliau susitvarkyti bus dar sunkiau. Valymą pradėkite su šlapiu popieriniu rankšluosčiu arba skudurėliu. Sudrėkinkite tą zoną ir stenkitės ištapnoti dėmę. Netrinkite, nes, jeigu dėmė nors kiek sustengo arba įsigėrė, tiesiog paskleisite ją dar labiau arba įtrinsite į medienos pluoštą. Valymui taip pat naudokite švelnų valiklį arba specialias, medienos valymui skirtas priemones.

Na ir nepamirškite bendro pobūdžio patarimų. Po puodeliais ir dubenėliais pasidėkite padėkliukus, kad karščio ir drėgmės sukeltos dėmės neįsigertų į paviršių bei apsaugotų medieną.

Partnerio turinys
Užsakymo nr. 2023/06/12

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.22.240.53.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip tinkamai prižiūrėti savo elektromobilį: 5 naudingi patarimai

Partnerio turinys

Daugelyje šiandieninių elektrinių transporto priemonių nėra variklio ar tradicinės automatinės pavarų dėžės. Iš pirmo žvilgsnio gali atro...

9 patarimai, kaip saugiai surengti fejerverkų šou

Partnerio turinys

Renginiai, kepsninės ir fejerverkai - tai daugelio svarbiausių švenčių dalis. Galų gale, argi Naujieji metai iš tikrųjų būtų panašūs į N...