Apie atliekų priėmimo tvarką Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje

Į Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę* GALIMA PRISTATYTI namų ūkiuose susidarančias, išrūšiuotas atliekas:

Antrines žaliavas (buityje panaudoto popieriaus, stiklo, plastmasės ar metalo atliekas).

Didelių gabaritų atliekas (baldus, čiužinius, kilimus, įvairius medinius daiktus ir jų atliekas. Santechnikos įrenginius: vonias, kriaukles, praustuvus. Iki 500 kg gyventojui per metus).

Buityje susidarančias elektros ir elektroninės įrangos atliekas (šaldytuvus, televizorius, virykles, žaislus, elektros prietaisus ir kitus įrenginius).

Buityje susidarančias pavojingas atliekas (liuminescencines lempas, akumuliatorius ir galvaninius elementus, senus tepalus, transporto priemonių oro ir tepalo filtrus bei kitas pavojingas buityje susidarančias atliekas).

Lengvųjų automobilių, dviračių padangas (5 vnt. gyventojui per metus. Padangos turi būti tvarkingos nesupjaustytos, nesukarpytos ar kitaip nepažeistos).

Statybos ir griovimo atliekas (betoną, plytas, izoliacines medžiagas, mišrias statybines ir griovimo atliekas, iki 300 kg gyventojui per metus). Asbestinę stogo dangą (iki 10 lapų arba iki 100 kg vienam gyventojui per metus).

Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje* NEBUS PRIIMAMOS šios atliekos:

Komunalinės atliekos

Automobilinės detalės (plastiko, stiklo, smulkias metalines detales, tepalus, alyvą ir kt. galima pristatyti į UAB „Žalvaris“ (Palemono g. 1, Kaunas). Paslauga yra mokama.

Žaliosios atliekos ( Kėdainių miesto ir rajono gyventojai jas gali pristatyti į Zabieliškio sąvartyne esančią Žaliųjų atliekų surinkimo aikštelę**. Sodų bendrijų gyventojai į pastatytus žaliųjų atliekų surinkimo konteinerius).

Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelėje įrengtoje „Atiduotuvėje“ visi gyventojai gali atvežti jiems nereikalingus daiktus arba jų pasiimti. Čia galima dalintis baldais, tekstilės gaminiais (išskyrus drabužius), elektros ir elektronikos prietaisais, buities reikmenimis, daiktais ir žaislais vaikams, laisvalaikio reikmenimis.

Informuojame, kad Didelių gabaritų atliekų priėmimo aikštelėje* atliekos priimamos iš gyventojų (fizinių asmenų) NEMOKAMAI. Pristatant atliekas BŪTINA pateikti atliekų kilmę patvirtinančią informaciją, atliekos turi būti išrūšiuotos.

Kėdainių rajono savivaldybės svetainėje skelbiama visa aktuali informacija apie atliekų tvarkymą: https://www.kedainiai.lt/gyventojui/atlieku-tvarkymas/atlieku-tvarkymas/1540

*Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelė įsikūrusi adresu: J. Basanavičiaus g. 97A, Kėdainiai.

**Zabieliškio regioninio sąvartyno kontaktai: Liepų g. 16, Zabieliškio k., Kėdainių r., Tel.8 682 55785. Darbo laikas: I‒VII, 8.00–20.00 (švenčių dienomis nedirba).

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.118.140.155.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kaip tinkamai prižiūrėti savo elektromobilį: 5 naudingi patarimai

Partnerio turinys

Daugelyje šiandieninių elektrinių transporto priemonių nėra variklio ar tradicinės automatinės pavarų dėžės. Iš pirmo žvilgsnio gali atro...

9 patarimai, kaip saugiai surengti fejerverkų šou

Partnerio turinys

Renginiai, kepsninės ir fejerverkai - tai daugelio svarbiausių švenčių dalis. Galų gale, argi Naujieji metai iš tikrųjų būtų panašūs į N...