Antčiužiniai: kaip išsirinkti gerą ir kokybišką?

Lovos čiužinys per kietas ar išsidėvėjęs? Nepatogi sofa svetainėje? Antčiužinis gali tapti jūsų išsigelbėjimu. Tai tarsi mini čiužinys, kuris senam, nepatogiam čiužiniui ar be galo kietai sofai suteikia patogumo ir komforto. Kadangi, naujo čiužinio pirkimas gali būti iš tiesų brangus, o ir sofų nekeičiame kas mėnesį, antčiužinis bus ne tik patogiausias, bet ir piniginei draugiškiausias pasirinkimas.

Ploni, kompaktiški ir labai patogūs antčiužiniai gali būti skirtingų dydžių, turėti skirtingus užpildus, tad, tikrai rasite tokį, kuris labiausiai patenkins jūsų poreikius. Tačiau, norint, kad antčiužinis būtų ne tik patogus, bet ir geras bei kokybiškas, labai svarbu jį pasirinkti atsakingai. Šiame straipsnyje rasite kelis naudingus patarimus, kurie padės pasirinkti tinkamą antčiužinį. 

Skirtingi antčiužinių tipai 

Norint išsirinkti patogų, kokybišką ir gerą antčiužinį, pirmiausia, labai svarbu žinoti, kad jie gali būti skirtingų tipų. Na, o tipai skiriasi užpildu, kuriuo antčiužinis yra prikimštas. Pirmasis tipas - poroloniniai antčiužiniai. Dažniausiai, jie gaminami iš viskoelastinio porolono, kuris suteikia išskirtinį komfortą. Antčiužiniai pagaminti iš viskoelastinio porolono puikiai prisitaiko prie kiekvieno kūno linkio ir labai gerai paskirsto kūno svorį. Atsikėlus nuo tokio antčiužinio, jis grįžta į savo pradinę formą. Dauguma jų yra gana minkšti, tad suteiks senai sofai komforto. Taip pat, tai bus pasirinkimas tiems, kurie miega labai jautriai, kadangi toks antčiužinis neperteikia šalia gulinčio žmogaus judesių, kurie gali trukdyti.

Tiesa, teigiama, kad toks antčiužinis gali turėti nedidelį, specifinį poliuretano kvapą, o taip pat, daugumai tokie antčiužiniai yra per daug šilti. Alternatyva poroloniniams antčiužiniams - lateksiniai. Šie antčiužiniai panašūs į viskoelastinio porolono čiužinius, kadangi, taip pat prisitaiko prie kūno ir suteikia patogumo čiužiniui ar lovai. Taip pat, teigiama, kad lateksiniai antčiužiniai nekelia prakaitavimo, kadangi, pasižymi ventiliacinėmis, kvėpuojančiomis savybėmis.

Tiesa, lateksiniai antčiužiniai gali netikti tiems, kurie turi alergiją šiai medžiagai. Nors daugelį gali nustebinti, bet antčiužiniai gali būti užpildyti ir plunksnomis. Jie - be galo minkšti, tačiau, nesuteikia reikiamos atramos. Negana to, tokie antčiužiniai reikalauja specialios priežiūros, gali būti valomi tik sausu būdu.

Taip pat, ilgainiui iš antčiužinio gali imti lysti plunksnos, o ir alergenai tokiose ančiužiniuose randa puikią terpę daugintis. Tad, toks antčiužinis netiks alergijų kamuojamiems žmonėms. Galiausiai, antčiužiniai gali turėti ir standartinį poliesterio užpildą. Tokie antčiužiniai - pigiausi, tačiau, ir mažiausiai patogūs bei nesuteikia reikiamos atramos. Negana to, šie antčiužiniai gana greitai išsiguli, o ant jų miegoti gali būti gana karšta. 

Atsakingai pasirinkite antčiužinio dydį 

Prieš įsigydami antčiužinį, turėtumėte atsižvelgti ir į jo dydį. Siekdami, kad miegoti būtų patogu, labai svarbu pasirinkti tinkamą antčiužinio dydį. Geriausia antčiužinį rinktis pagal turimo čiužinio, sofos dydį. Jei antčiužinis bus per didelis ar per mažas, ant jo gali būti nepatogu miegoti. Kalbant apie antčiužinio dydį labai svarbu pabrėžti, kad svarbus yra ir jo storis. Dažniausiai, antčiužiniai nėra labai stori, jų storis siekia 5-10 cm. Tačiau, naudinga atminti, kad kuo storesnis bus antčiužinis, tuo daugiau atramos ir kūno palaikymo jis suteiks. Tuo tarpu, tiems, kurie nori minkšto antčiužinio, reikėtų rinktis plonesnį, kadangi, plonesni, dažniausiai, būna ir minkštesni. 

Nepamirškite atsižvelgti į antčiužinio tankį

Siekiant, kad antčiužinis suteiktų puikų komfortą, labai svarbu daug dėmesio skirti antčiužinio tankiui. Kuo didesnis tankis, tuo tvirtesnis bus antčiužinis. Iš esmės, antčiužinių tankis yra skirstomas į tris tipus: mažas, vidutinis ir didelis. Mažo tankio antčiužiniai suteikia mažiau atramos ir greitai susidėvi. Antčiužiniai pasižymintys vidutiniu tankiu yra tarsi aukso viduriukas. Jie nėra nei per kieti, nei per minkšti, o ir susidėvėjimo prasme yra gana patvarūs. Galiausiai, didelio tankio antčiužiniai. Jie kiečiausi ir tarnauja labai ilgai. Tačiau, daugeliui gali būti per kieti ir labai nepatogūs. Antčiužinio tankis turėtų būti pasirenkamas pagal turimus poreikius, miego įpročius. Jei antčiužinis bus nepatogus ir pasirinktas netinkamai, didelė tikimybė, kad ant jo miegoti bus nepatogiau nei ant senos sofos. Tad, pasirinkite atsakingai. 

Paltų ir įvairų antčiužinių pasirinkimą rasite varle.lt svetainėje. Tiesa, varle.lt rasite ir spyruoklinius bei kitų tipų čiužinius, pačiomis draugiškiausiomis kainomis!

Užsakymo Nr. 2022/03/30/1
Reklama


Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.140.185.170.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Atliekų tvarkymo centrai pataria – rūšiuoti naudinga ir nesunku

Partnerio turinys

Šiukšlės, netvarka ir dėl jų kylanti rizika sveikatai, nemalonūs kvapai bei kitos problemos nepatinka niekam. Dėl to dabartinė visuomenė vis ...

Kaip išsirinkti geriausią keptuvę savo virtuvei?

Partnerio turinys

Žmonės, kurie mėgsta gaminti, mėgsta kokybiškas priemones maisto gamybai, todėl renkasi tik aukščiausios kokybės gaminius.