Kėdainiai - rizikingiausia savivaldybė pagal sergamumo rodiklį

Šiandien Kėdainiuose vyko Ekstremalių situacijų komisijos posėdis. 

 Kėdainių rajono savivaldybė yra 1-moje vietoje tarp rizikingiausių savivaldybių pagal sergamumo rodiklį. 

 Savivaldybių penketukas atrodo taip:

*Rodiklis: 14 dienų suminis sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų savivaldybėje = 868,9) 

1. Kėdainių raj. - 1682,7

2. Šilalės raj. - 1558

3. Šiaulių m. - 1534,8

4. Alytaus m. - 1359

5. Mažeikių r. - 1345,3

Kėdainių Ekstremalių situacijų komisija šiandien priėmė keturis sprendimus, siekiant užkirsti kelią COVID-19 plitimui Kėdainių rajono savivaldybės teritorijoje, pirmas iš jų - Kėdainių rajone esančias ugdymo įstaigas, dirbančias pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas, įpareigoti darbą organizuoti nuotoliniu būdu nuo gruodžio 1 iki 11 dienos. Dirbančias pagal ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programas leisti darbą organizuoti derinant kontaktinį darbą su bekontakčiu. 

Antras - įpareigoti policijos komisariatą, veterinarijos tarnybą, savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių sustiprinti kontrolę visos prekybos vietose, viešajame transporte, paslaugų teikimo vietose. Tam, kad būtų laikomasi visų būtinų saugumo reikalavimų.  

Trečias - įpareigoti įstaigas, organizacijas, įmones  ir kitas aptarnaujančias įmones, turgavietes (nepriklausomai nuo pavaldumo) griežtai užtikrinti gyventojų aptarnavimą laikantis asmens higienų reikalavimų, dėvėti apsaugines priemones, dezinfekuoti ir vėdinti patalpas ir kita.

Ketvirta - kreiptis į Kauno klinikas ir kitas konkrečias įstaigas dėl studentų, savanorių, kurie galėtų pagelbėti Kėdainių rajono sveikatos įstaigoms. 

Šie Ekstremalių situacijų komisijos priimti sprendimai pasieks Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą ir tikimasi, kad bus patvirtinti bei įsigalios nedelsiant. 

 

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.144.84.155.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Kokybiškas blakstienų tušas – kaip pasirinkti?

Partnerio turinys

Blakstienų tušas yra ta priemonė, kurią savo kasdienybėje naudoja daugelis moterų. Pastarasis tinka tiek tuomet, kai norite išbaigto įvaizdži...

Dūmų valymo filtrai švaresniam aplinkos orui

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) pasirašė finansavimo sutartį su AB „Panevėžio energija“ aplinkos oro apsaugos projektui įgyvendi...