Siekiama kuo greičiau išsiaiškinti tilto padegėjus

Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis raštu kreipėsi į kelias institucijas dėl Kėdainių rajono savivaldybės turto – „Vaivorykštės“ tilto sunaikinimo. Pirmiausia buvo kreiptasi į Kėdainių priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą dėl oficialaus įvykio patvirtinimo. Skubiai gauto dokumento pagrindu buvo parengti raštai Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkui Elanui Jablonskui ir LR Seimo nariui Dariui Kaminskui bei Lietuvos Respublikos Vyriausybei. „Mūsų visų tikslas ir garbės reikalas kuo greičiau išaiškinti kaltininkus ir kaip įmanoma greičiau atstatyti tiltą. Tam reikės ir valstybės pagalbos“, ‒ sako rajono meras Valentinas Tamulis.

Visų prašymų tikslas ‒ kuo skubiau sutelkti visas pajėgas. Nedelsiant pradėti ikiteisminį tyrimą ir kaip įmanoma greičiau nustatyti kaltus asmenis dėl miesto simboliu tapusio ir strategiškai svarbaus objekto sugadinimo. Kėdainių rajono savivaldybė bendradarbiaus ir telks į pagalbą visas Kėdainių rajono savivaldybės įstaigas, institucijas bei gyventojus bei talkins tyrėjams. Dar įvykio dieną kartu su savivaldybės vadovais tiltą nelaimės vietoje apžiūrėjo ir pagalbą siūlė LR Seimo narys Darius Kaminskas.

Kaip jau yra žinoma, gaisras įvyko Motinos dienos išvakarėse, kai didžioji dalis gyventojų iš viso Kėdainių miesto esant iki minimumo apribotam susisiekimui viešuoju transportu tikėjosi pasiekti didžiausias ir seniausias miesto kapines. Situaciją sunkina tai, kad išpuolis įvykdytas paskelbtos valstybės lygmens ekstremalios situacijos metu, kuomet žmonių gyvenimo sąlygos yra įtemptos ir sudėtingos. Todėl šis įvykis yra rezonansinis ir ypač skaudžiai atsiliepia vietos bendruomenei. Nebekyla abejonių, kad ankstyvą gegužės 2 dienos rytą „Vaivorykštės“ tiltas buvo padegtas. Išdegė vienos tilto pusės medinės laikančiosios konstrukcijos, dėl ko tiltas tapo visiškai nebetinkamas naudoti. Tiksli materialinė žala, padaryta Kėdainių rajono savivaldybės turtui, šiuo metu skubiai skaičiuojama.

Kėdainių mieste 2008 metais pėstiesiems atidarytas pirmasis nuo Nepriklausomybės pradžios pastatytas „Vaivorykštės“ tiltas per Nevėžio upę yra viso rajono bendruomenei strategiškai svarbus statinys, kuriuo kasdien naudojasi šimtai žmonių.

Šiuo tiltu gyventojai pasiekia savo darbo vietas gamyklų ir fabrikų rajone, J. Paukštelio pagrindinę ir Kėdainių kalbų mokyklas, Šv. Jurgio bažnyčią, svarbiausias ir didžiausias miesto kapines bei kitus objektus. Taip pat juo intensyviai žmonės naudojasi aktyviam ir turiningam laisvalaikiui. 75 metrų ilgio ir 3,2 metrų pločio tiltas kartu su 800 metrų pėsčiųjų taku, besidriekiančiu nuo Josvainių iki Kauno gatvės, buvo statomas maždaug 1,5 metų. Savo išraiškinga architektūra jis įsiliejo į bendrą Kėdainių urbanistinį vaizdą ir tarnavo bendruomenei. Originalios jo arkos priminė vaivorykštės lanką Nevėžio pievose. Gyventojai patys rinko tiltui vardą.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 18.227.114.125.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Degė naftos produktų likučiai

Priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai buvo pranešta, kad garažų masyve, UAB "Skongolio transportas, dega vagonėlis.

Begalo skaudus įvykis kelyje. Nepavyko išgelbėti moters gyvybės. 

Lapkričio 9 d. 15:18 val. gelbėjimo tarnyboms buvo pranešta, kad 229 kelyje, važiuojant nuo Josvainių link Cinkiškių, sunkiasvorė transporto ...