Kėdainių ligoninės vadovas nušalintas nuo pareigų ir sulaikytas

Kėdainių rajono savivaldybės teigimu, VŠĮ Kėdainių ligoninės direktorius Stasys Skauminas Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų ikiteisminio tyrimo nutartimi nuo pareigų nušalintas 3 mėnesiams. 

Vadovas nuo pareigų nušalintas nuo kovo 3-sios.

Teisėsaugos pareigūnai į ligoninę atvyko antradienį.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Centrinė tyrimų valdyba kartu su visomis teritorinėmis valdybomis atlieka didelės apimties ikiteisminį tyrimą, kuriuo siekiama nustatyti, ar organizuojant ir dalyvaujant skirtingų sveikatos priežiūros įstaigų medicininės įrangos ir kitų medicinos priemonių viešuosiuose pirkimuose, buvo padarytos korupcinės nusikalstamos veikos.

Tyrimą kontroliuoja, organizuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento bei apygardų prokuratūrų Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrių prokurorų grupė.STT pareigūnų surinkti duomenys šiuo metu leidžia įtarti, kad medicinos priemonėmis ir įranga prekiaujančių įmonių atstovai, galimai veikdami įvairiomis neteisėtomis priemonėmis, per ilgesnį nei vienerių metų laikotarpį galėjo sudaryti sąlygas įmonėms neteisėtai laimėti įvairių Lietuvos gydymo įstaigų pirkimų už daugiau kaip 3 mln. EUR.

Šiuo metu visos Lietuvos mastu tiriama daugiau kaip 100 nusikalstamų veikų. Įtariama, kad į šias galimai nusikalstamas veikas galėjo būti įtraukta daugiau nei 10 Lietuvos gydymo įstaigų iš daugiau kaip 10 savivaldybių, jų vadovai ir kiti asmenys, atsakingi už viešuosius pirkimus.

Griežtai draudžiama Kėdainietis.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio redakcijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti Kėdainietis.lt kaip šaltinį ir naudoti aktyvią Kėdainietis.lt nuorodą.

Prie kiekvieno Jūsų komentaro bus rodomas IP 3.15.151.214.

Rašyti

Portalo Kėdainietis.lt redakcija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, pažeidžia įstatymus ar reklamuoja. Informuokite redaktorius apie netinkamus komentarus Kedainiai@internetozinios.lt. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Taip pat skaitykite

Degė naftos produktų likučiai

Priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai buvo pranešta, kad garažų masyve, UAB "Skongolio transportas, dega vagonėlis.

Begalo skaudus įvykis kelyje. Nepavyko išgelbėti moters gyvybės. 

Lapkričio 9 d. 15:18 val. gelbėjimo tarnyboms buvo pranešta, kad 229 kelyje, važiuojant nuo Josvainių link Cinkiškių, sunkiasvorė transporto ...